A. Černý k vládní koncepci vyšší ochrany míst s vysokou koncentrací lidí – tzv. měkkých cílů

20. 4. 2017

Koncepce chce vytvořit fungující národní systém ochrany takzvaných měkkých cílů, díky kterému bude možné pružně, komplexně a rychle reagovat na hrozby teroristických útoků. Za měkké cíle označuje ministerstvo vnitra místa s vysokou koncentrací lidí, která nejsou trvale chráněna a jsou snadno dostupná. Jde třeba o obchodní, kulturní a sportovní centra, nemocnice, kluby, školy, turistické památky a dopravní prostředky.

V materiálu ministerstva vnitra se uvádí: „Stát a společnost se musí připravit. Důvodem je aktuální tendence teroristů útočit právě na tyto snadno dostupné cíle.“

Podle lídra olomoucké kandidátky KSČM do Poslanecké sněmovny Alexandra Černého a stínového ministra obrany za KSČM je každé podobné opatření proti hrozbě terorismu správné, ale nikoli samospasitelné. „Doufám, že jde jen o jedno z mnoha opatření, které vláda v této věci připravuje. Doufám také, že kabinet ví, že prevence je vždy lepší než řešení tragických následků. A že takzvaných měkkých cílů je tolik, že je zcela ochránit nikdy nelze,“ řekl Černý. Podle něj si i občané musejí být vědomi, že stoprocentní zabezpečení před podobnými útoky neexistuje.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.