Předpoplach: USA mobilizují 150 tisíc záložníků

12. 4. 2017

Začíná opravdová válka? Signály docházející v těchto hodinách jsou hodně poplašné. Armáda začíná  v těchto hodinách rozesílat  150 000 záložníkům  dopisy s předběžným oznámením mobilizace.
Oficiální oznámení ministerstva obrany by mělo být vydáno za krátko, ale někteří záložáci, kteří už obdrželi formální dopis o tom vyprávějí přátelům a příbuzným a ti tuto zprávu šíří.
Podle těchto indiskrécii, pocházejících ze Spojených států, cílem Pentagonu by mělo být disponování touto silou běheme několika týdnů od oznámení skutečné mobilizace.  Poselství vyslané v těchto hodinách je jasné:k rozhodnutím může dojít okamžitě, buďte připraveni vyrazit..

Stoapdesát tisíc záložáků, co by měli dělat ? Útok proti Sýrii ve velkém stylu? Zasáhnout nejdříve Damašek a pak Teherán? Severní Koreu?  Bohužel nešťastný obrat Donalda Trupma. který se vzdal a přijal za strategickou agendu tu, o které  ve volební kampani prohlásil, že s ním bude bojovat, ospravedlňuje každou hypotézu. I tu nejdramatičtější a šokující. válku s Putinovým Ruskem.

A není náhoda, že Assad, iránská vláda a Kreml v těchto hodinách vyhlásily, že "americký útok na syrskou základnu překonal mnoho červených linii" a že od této chvíle "odpovíme silou na každou agresi".

To znamená, že Putin ztratil naději na dossžení dohody s Washingtonem. A že e připravuje na horší scénáře.

Pozor, velmi mě trápí, že musím tohle napsat, ale po desetiletí nebyl mír v takovém nebezpečí jako nyní.

Fonte: http://www.cdt.ch/mondo/cronaca/174756/gli-usa-mobilitano-150-mila-riservisti.


Autor: 
Marcello Foa

Články

.