J. Pojezný: Námluvy ANO s ODS?

15. 2. 2017

Ve sněmovních kuloárech už se dlouhou dobu šeptá o spojení ANO 2011 a některé z pravicových stran – nejpravděpodobněji s ODS. Byť to nyní oba politické subjekty popírají, což je před volbami, kdy ani jedna ze jmenovaných stran na svém soupeři nenechává nit suchou, logické. Ani spojení s ODS by nebylo tak překvapivé, jak by se na první pohled mohlo někomu zdát. Dokonce by to mohl být pravděpodobnější postup než znovuobnovení spolupráce s ČSSD.

Pokud Andrej Babiš se svým podnikatelsko-politickým projektem s názvem ANO 2011 výrazným způsobem uspěje ve volbách, bude si moct vybrat svého koaličního partnera odkudkoli, zkrátka jen aby dalo dohromady většinu v Poslanecké sněmovně. Ostatně to víceméně potvrdil i „druhý muž“ ANO a Babišova pravá ruka Jaroslav Faltýnek (sám dříve člen ČSSD), který veřejně v rozhovoru pro časopis Týden mezi subjekty, s nimiž chce ANO po volbách spolupracovat, vyjmenoval mimo STAN (dnes spojitá nádoba s TOP 09) a KDU-ČSL také ODS. V tomto světle se výkřiky ANO 2011 o spiknutí všech proti nim a o kmotrech jeví jako pokrytectví, které má odvádět pozornost od jeho skutečných záměrů s naší zemí. Osobně by mě zajímalo, co by pan Babiš pak opakoval v médiích, protože dneska si poznámku o Nečasovi a Kalouskovi neodpustí v žádném ze svých veřejných výstupů.

V krajích si už zástupci ODS a ANO padli do náruče a oživují spolu staré projekty z dob vlády ODS. Nedovolme prostřednictvím ANO 2011 návrat starých kmotrů, klientelistických vazeb a politiky utahování opasků pro nejzranitelnější skupiny obyvatel! Jedině silná KSČM je zárukou poctivé správy ve prospěch obyvatel naší země – což se potvrdilo i v době vlád na krajské úrovni samosprávy.

Autor: 
Mgr. Ivo Pojezný, poslanec KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.