A. Černý: Přeji vám klidné Vánoce

20. 12. 2016

Za několik dnů zasedneme k vánočnímu stolu s těmi, kteří jsou nám blízcí. Budeme vzpomínat a trochu bilancovat, ale především trávit spolu svátky klidu, pohody, bez hádek a svárů. Je mi trochu líto, že tak jako o Vánocích se nechováme po celý rok. Jsou však lidé, kteří se snad lidmi nedají ani nazvat. Ti způsobili smrt ruského velvyslance v Ankaře či lidí na vánočním trhu v Berlíně. Je třeba těmto mrtvým věnovat alespoň tichou vzpomínku.

Jsou však i další události, které nás nenechávají klidnými. Handrkování politických stran, jež mají podepsanou koaliční smlouvu, ale i vzájemné boje a ataky uvnitř politických uskupení nejsou pro naše občany ničím dobrým. Napadání prostřednictvím médií, ať už třeba v přesvědčení, že se jedná o dobrý úmysl, je vždy tím nejhorším, co může stranu potkat. Jak je vidět, tento „moderní“ trend se nevyhýbá ani nám. Místo toho, abychom řešili budoucnost, přemýšleli o tom, co dobrého je možné pro nás všechny i Českou republiku vytvořit, ztrácíme čas žabomyšími spory. Jediným výsledkem tohoto dění bude bezesporu to, že někdo třetí se bude smát a profitovat z hlouposti jedinců, jejich neomylnosti a touze po moci. Využijme proto pár volných dnů, navštivme všechny, které máme rádi a spolu popřemýšlejme o tom, kam budou směřovat naše další myšlenky, jak se budeme bránit hlouposti a nadutosti, které nás všechny mohou smrtelně ohrozit. Buďme opatrní a pozorní k možným nebezpečím, ať už se jedná o terorismus či války, které bez zábran překračují hranice, aniž by bylo možné jim zabránit v jejich zrůdné filozofii, šíření smrti a hrůz.

Přeji vám všem svátky plné pohody, klidu a míru a vše dobré v příštím roce, hlavně hodně zdraví a především rozumu. Jen tak se totiž splní přání, která máme uschována hluboko v duši.

Autor: 
Alexander Černý, poslanec PSP ČR za KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.