J. Nekl: Amerika a nový prezident

15. 11. 2016

Až nějaký čas ukáže, jaký bude Donald Trump prezident. Nelze popřít, že některé jeho výroky jsou jen stěží pochopitelné, ale na druhé straně byla možná volba mezi ním a Hillary Clinton, která reprezentovala agresivní politiku na Blízkém východě a zostřování konfliktu s Ruskem.

Jestli se bude Donald Trump držet svého umírněnějšího vyjádření po volbách, tak může dojít ke snížení snahy Spojených států neustále se vměšovat do záležitostí jiných států. Postupně by se mohla vytratit podpora různých pseudorevolucí, které mají za následek destabilizaci celých regionů a mnoho lidských obětí. A jak jinak, imigrační vlnu, která dnes postihuje celou Evropu. Věřme, že se také potvrdí snaha o nastolení normálních vztahů s Ruskem, což uklidnění mezinárodní situace může v mnohém pomoci. Zcela jistě končí tlak na podepsání smlouvy TTIP, a to je velmi dobrá zpráva.

KSČM zásadně prosazuje mírovou politiku založenou na rovnoprávnosti všech států a národů. A právě v těchto momentech by měla být jasná migrační politika EU, žádné nesmyslné a nerealizovatelné kvóty, které jdou navíc proti vůli našich občanů, a jasná ochrana hranic, neboť bezpečnost vlastních občanů je pro nás nejpodstatnější. EU by měla vydat srozumitelný a rozhodný signál, že dále nehodlá migrační vlnu tolerovat.

Autor: 
Josef Nekl, poslanec PSP ČR za KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.