Co se to děje na Slovensku? A proč o tom naše média mlčí?

18. 2. 2022

Celá řada z Vás se na mě obrací v souvislosti s děním na Slovensku. Pojďme se tedy podívat, co se na Slovensku vlastně stalo!

Prezidentka Čaputová, která je miláčkem médií u nás i na Západě, spolu s vládou připravila bilaterální smlouvu o obranné dohodě mezi Slovenskem a USA. Ale ne tak ledajakou. Tři tisíce amerických vojáků bude stát mimo zákony suverénního státu. Takže pokud třeba americký voják někoho napadne, spravedlnosti se nedovoláte. Pokud dojde k horšímu zločinu – například ke znásilnění, což už se mimochodem v zemích, kde má USA své základny stalo, musí Slováci potupně žádat americkou stranu, zda mohou takového vojáka soudit. Děsivé.

V rámci této potupné dohody mohou Američané na území Slovenska dokonce umístit jaderné zbraně, opanují vzdušný prostor a nemusí se ani dovolovat, ba dokonce mohou narušit i vlastnická práva slovenských občanů. Toho se dopouští vláda, která jedná proti většině vlastního národa. Podle veřejnoprávní televize RTVS je pro umístění amerických vojáků, tedy pro schválení obranné dohody mezi Slovenskem a USA, pouhých 32 % občanů!

Dokonce o tak zásadním dokumentu, který vyhnal tisíce lidí do ulic, raději zrušily vládní strany rozpravu ve slovenské Národní radě. Zakázaly vystoupit poslancům lidmi voleným. Tohle není demokracie, to je chování vazala.

Otázkou je, proč o tak zásadních událostech, které se dějí na Slovensku, mlčí naše média. Jindy s takovou vervou dělají rozhovory a zveřejňují vystoupení prezidentky Čaputové, snad kvůli tomu, aby českým občanům ukázali, jak mají volit příštího prezidenta, tak teď mlčí. Jak o potupné dohodě, tak třeba o lžích paní Čaputové ještě, než se stala prezidentkou. Podívejte se, co říkala ještě nedávno: https://www.facebook.com/100044618700975/videos/193421249650612

Ačkoliv to bude už 30 let, co bylo rozbito Československo, stále se celá řada občanů – a já mezi nimi – považuje za hrdé Čechoslováky. Ostatně i v zahraničí má značka made in czechoslovakia výbornou pověst. Proto dění na Slovensku považuji za něco, co se vlastně neděje v zahraničí, ale doma, u našich bratrů. I když my zanedlouho můžeme stát před obdobným problémem, jak jsem nastínila ve včerejším dílu bez obalu (FOTO 5)…

Slováci, jsme s Vámi, nedejte se! Máte naši maximální podporu ve sběru podpisů pod referendum o takovém – přemýšlím jaké slovo použít, abych nebyla sprostá…podrazu, to je to slovo, co se na Vás vláda Slovenska s prezidentkou Čaputovou dopustila. A mám tady pro ně jeden vzkaz od poslance Luboše Blahy, který by si měli vzít k srdci i váleční štváči v české vládě! (https://www.facebook.com/LBlaha/videos/923506521693087.

Autor: 
Kateřina Konečná, předsedkyně KSČM a poslankyně Evropského parlamentu