Petr Pavel – kandidát cizí mocnosti na příštího správce ČR

8. 2. 2022

Médii mainstreamu momentálně nejvíce podporovaný kandidát prezidentských voleb v roce 2023 Petr Pavel opět perlil. Stalo se tak v diskusním pořadu 360° televize CNN Prima NEWS věnovaném samozřejmě konfliktu Ukrajina vs. Rusko.

V něm občas generál ve službách NATO působil jako ona pohádkově známá Chytrá horákyně. To, když na otázku, jak bude Rusko v konfliktu s Ukrajinou pokračovat, odpověděl slovy: »Dá se očekávat, že konečné řešení bude v rozmezí mezi plnohodnotnou válečnou operací a diplomatickým řešením.« Jako by si byl vědom, že budoucí vývoj tohoto konfliktu nemá v rukách ani NATO (USA), ani EU, vyhrožující nekončícími sankcemi proti Ruské federaci. V čem obě uskupení ale hrají prim, to je eskalace napětí v tomto regionu pokračujícími dodávkami a přísunem vojáků, zbraní a techniky ve prospěch Ukrajiny!

Svým obdivovatelům zaprodaný generál ve službách NATO dále sdělil, že v tomto konfliktu jde i o to, jak bude vypadat mezinárodní situace ve světě, pokud se týká naplňování pravidel a mezinárodního práva. »Jestli pravidla budou platit tak, jak je známe doposud, nebo jestli se budou více dodržovat pravidla nastavovaná Ruskem, případně Čínou – tedy že mocní dělají to, co mohou, a slabí to, co musí.« 

To byla opravdu trefa! Začít vyjmenovávat státy, které útočný pakt NATO (USA) ve více než své 70leté historii napadl, instaloval »svůj demokratický« režim (a ekonomicky zdevastoval), pak by panu generálovi minutáž uvedeného pořadu nestačila.

KSČM v těchto dnech oznámila svého kandidáta pro prezidentské volby v roce 2023. Josef Skála nemá za sebou tak přelétavou minulost ani finanční magnáty v zádech, jako tomu je u generála Petra Pavla a dalších kandidátů z řad pravice, řadících se k prosazování amerických zájmů na úkor vlastních občanů. Navíc v době, kdy USA si nechtějí přiznat ztrátu svého dominantního postavení – světového četníka.

Česká republika se za více než 30 let obnovy kapitalismu stala ekonomickou a politickou kolonií Západu. Je nejvyšší čas k návratu a prosazování hodnot, ke kterým patří vlastenectví, státní nezávislost a suverenita, ochrana zájmů vlastní země, včetně zachování platnosti Benešových dekretů a zabránění rozšiřování vlivu Sudetoněmeckého landsmanšaftu na našem území. Kandidát KSČM do prezidentských voleb v roce 2023 Josef Skála je zárukou naplňování těchto hodnot. Ve prospěch občanů České republiky, nikoliv v zájmu cizího kapitálu.

Autor: 
Miroslav KAVIJ, člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj a předseda KV KSČM

Články

.