Netvrdím, že nejsou v Číně porušována lidská práva, ale stejně je to v řadě jiných zemí. Bojkot nepovede k ničemu pozitivnímu,“ říká Konečná

9. 12. 2021

Předsedkyně KSČM a poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná byla ve čtvrtek - 9. prosince hostem diskuzního pořadu Českého rozhlasu Pro a proti.

O diplomatickém bojkotu olympijských her v Pekingu, ke kterému vyzvaly USA, diskutovalas europoslankyní Markétou Gregorovou (PIRÁTI).

Podle Konečné bojkot nepovede k ničemu pozitivnímu. „Netvrdím, že nejsou v Číně porušována lidská práva, ale tvrdím, že jsou stejně tak porušována v řadě jiných zemí, kde se olympiáda konala a k žádným bojkotům tam nedošlo,“ vysvětluje.

Situaci kolem olympiády v Pekingu označuje za špatnou hru ze strany Spojených států. „Není o nějaké obhajobě lidských práv, je to o tom za vším hledej peníze. A v tomto případě to platí dvojnásob. Jako o nějaké poslední křeči vynucení si postavení, které Spojené státy už stejně ztrácejí. A jestli to budou dělat přes sportovce, tak to považuju za velmi špatné a neměli bychom se k těmto věcem jakýmkoliv způsobem přidávat,“ soudí europoslankyně za KSČM.

Zäznam https://plus.rozhlas.cz/sport-bude-vzdy-soucasti-politiky-cesko-se-melo-...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Český rozhlas Plus