Filip okomentoval krok poslanců TOP 09, kteří si nechali vysvětit kanceláře po komunistech

11. 11. 2021

Poslanci TOP 09 si nechali vysvětit kanceláře po komunistech. Podle nich tímto gestem udělali „tlustou čáru“ za působením KSČM ve Sněmovně. Podle bývalého šéfa komunistů Vojtěcha Filipa se však jedná o prázdné gesto.

Místo práce jen prázdné gesto

Normálně bych tomu nevěnoval pozornost. Ale jako slušně vychovaný člověk, který je nyní mimo aktivní politiku, jsem odpověděl na dotaz novinářů, co říkám vysvěcení kanceláří v Poslanecké sněmovně, které dříve užíval klub KSČM. Napsal jsem, že jsme je užívali s péčí a úctou k majetku státu. Co dodat. Ať již předešlí či současní poslanci TOP 09, jedno jest.

Samostatně nevolitelná strana paroduje samu sebe, stává se sama sobě karikaturou. Monstrózní divadelní představení s nepochybně tragickým koncem právě začíná. Pevně doufám, že se nebude hrát celé čtyři roky. Že diváci, znechuceni amatérským přednesem účinkujících, co nejdříve houfně opustí hlediště a budou se tvrdě dožadovat vrácení vstupného.

Vůdkyně strany dostala to, co chtěla (navzdory ještě nedávným ambiciózním výkřikům), post, kde může jen řídit sněmovnu nebo i něco vykonat, ale gesta nejsou práce. Různým politickým hráčům, ale i hazardérům svítí na sněmovním semaforu brčálově zelená.

My, kteří vyznáváme heslo s lidmi pro lidi, po nich dozajista budeme muset obnovovat celou zemi. Jen se bojím, aby to bylo ještě možné. Aby zbyl alespoň kousek potřebné suverenity rozhodování, bez poklonkování v Bruselu, aby tu byl alespoň nějaký prostor pro to, aby vytvořené hodnoty mohly zůstat doma a nebyly spotřebovány za hranicemi našeho státu.

George Orwell napsal, že "cílem moci je moc". Opravdu výstižné pro povolební vládnoucí garnituru...

Autor: 
Vojtěch FILIP
Zdroj: 
fb