Analytici prognozují zhroucení ukrajinského režimu do 3 až 4 týdnů, maximálně do konce roku 2021.

9. 11. 2021

Je Česká republika připravena na případný exodus statisíců lidí z Ukrajiny směrem na západ? A byla dosavadní zahraniční politika ČR, kterou reprezentovala především ČSSD správnou, vůči nedemokratickému ukrajinskému režimu?

Kolem Ukrajiny se nyní točí pozornost světových velmocí USA, Ruska i Číny a je to hodně horké téma! Jen česká media zatím odpočívají a hledí jinam.

Před 14 dny se objevily první zprávy o tom, že ukrajinská armáda zaútočila nejmodernějšími tureckými bezpilotními letouny "Bajraktar", které zchudlá Ukrajina zakoupila od Turecka, na pozice vzbouřených oblastí Ukrajiny a to na Doněckou lidovou republiku a Luhanskou lidovou republiku. Přitom tyto útoky jsou v přímém rozporu s Minskými dohodami, které byly uzavřeny v roce 2014 k politickému uregulování krizové situace na východě Ukrajiny. A které byly následně schválené jako závazné v rezoluci OSN.

V uplynulých 14 dnech letošního roku podalo demisi několik ministrů ukrajinské vlády, včetně ministra obrany. Důvody jsou různé, jedním z důvodů je snaha a tlak USA na Ukrajinu vyprovokovat ozbrojený konflikt s Ruskou federací.

Ještě předtím, byl odvolán z funkce ministr vnitra Avakov, který podporoval ozbrojený státní převrat na Ukrajině v roce 2014, tzv. Majdan a od té doby byl oporou tamního pučistického režimu.

Novým ministrem obrany Ukrajiny byl nedávno jmenován Olexij Reznik, jeden z největších ukrajinských rusofobů a neonacista, který hovoří o vzbouřených oblastech Donbasu jako o rakovinovém nádoru na těle Ukrajiny, který je potřeba chirurgicky vyříznout.  Jeho poradcem byl nově jmenován Dmitro Jaroš, bývalý vůdce „Pravého sektoru“, vůdce fašistického uskupení, které pomohlo se zbraní v ruce uskutečnit ozbrojený státní převrat na Ukrajině v únoru 2014 a které stálo po celou dobu do dnešních dní na přední linii ozbrojených útoků na Doněckou a Luhanskou republiku.

Západní velmoci, především USA, které mají Ukrajinu jako beranidlo proti Ruské federaci nic nevidí a dělají, že neslyší. Naopak, tlačí Ukrajinu do konfrontace s Ruskem. Obdobně je to s českým ministrem Kulhánkem, jehož jméno je výstižné, kdy jeho východní zahraniční politika je nepřehlédnutelně chybná a „šmachťá“ na pravou nohu!

Konflikt na Ukrajině již trvá téměř 8 let a jsou tam za tu dobu desítky tisíc mrtvých lidí.  Světové společenství není schopno donutit ukrajinské státní vedení, aby začalo plnit Minské dohody, aby znesvářené strany konfliktu zasedly za jednací stůl a hledaly politické východisko ze situace. Je to způsobeno především díky pozicí západu v čele s USA, které nemají zájem na mírovém řešení. Oni potřebují Ruskou federaci vtáhnout do omezeného válečného konfliktu a všemožně zbrzdit jeho rozvoj a očernit jej před celým světem.

V reakci na tyto ukrajinské útoky pomocí Bajraktarů na vzbouřený Donbas a občany těchto republik, kde žije několik milionů občanů ruské národnosti, a neochotě realizovat Minské dohody, Rusko zastavilo od 1.11.2021 dodávky energetického uhlí na Ukrajinu. Na Ukrajinu už neproudí také žádný ruský plyn. Přitom Ukrajina potřebuje pro své potřeby 67 % ruského energetického uhlí.

Aby toho nebylo málo, Bělorusko zastavilo začátkem listopadu 2021 dodávky elektrické energie ze své jaderné elektrány pro Ukrajinu. Stalo se tak na základě toho, že ukrajinské státní vedení v čele s prezidentem Zelenskym  aktivně podporovalo „barevnou revoluci“ v Bělorusku po prezidentských volbách v srpnu 2020. Bělorusko nyní považuje Ukrajinu za nepřátelský stát!

Ukrajince nyní čeká temnota a mráz! 

Prezident Ukrajiny Zelenskyj, který podvedl voliče, kdy po nástupu do funkce prezidenta obrátil své názory vůči Rusku o 180 stupňů, v posledních dnech hovoří o tom, že Ukrajina si vezme nazpět Krym silou. Vojenskou silou! Spoléhá přitom na vojenskou pomoc USA, Velké Británie a NATO. Ti jsou samozřejmě připraveni prodat Ukrajině nejmodernější zbraně, a bojovat s Ruskem do posledního ukrajinského vojáka! Ale své občany vystavovat válečnému nebezpeční nebudou, protože ví, že by to pro ně dopadlo velmi tragicky a tyto vlády by to doma ve své zemi nezdůvodnily!

Rusko je ale donuceno vojensky reagovat na tuto gradující vojenskou situaci na jeho západní státní hranici i na výroky nejvyšších státních funkcionářů Ukrajiny. 

V Ruské federaci nyní probíhají různá vojenská cvičení a prověrka bojové připravenosti jednotlivých druhů vojsk západního i středního vojenského okruhu. Před několika dny se uskutečnilo u Smolenska v Brjanské oblasti, asi 200 km od Ukrajinské státní hranice cvičení gardové prvoliniové tankové armády, jejímž úkolem je v době války prorazit linii nepřítele a hluboce proniknout do jeho týlu. Celkem asi 160 speciálních tanků nacvičovalo přesun na předem vytýčené pozice a na trase je dozásobovali palivem. Jedná se o tanky s unikátní motorem, který tvoří plynová turbina a kdy tento tank dosahuje maximální rychlosti 80 km za hodinu. Pět minut na dozbrojení každého tanku, který má dojezd na plnou nádrž 440 kilometrů. Tzn. že tato tanková armáda je schopná s jedním doplněním paliva uskutečnit průlom do hloubky 800 kilometrů nepřátelského území ke strategickým objektům a cílům v týlu nepřítele.

Toto tankové cvičení vystrašilo ukrajinské velení i američany, kteří předtím vyslali na Ukrajinu příslušníky svých motostřeleckých a speciálních jednotek a jejichž lodě a letouny nyní aktivně operují v akvatoriu Černého moře.

Uvidíme, co se z této situace vyvine. Situace je ovšem mimořádně nebezpečná pro celou střední i východní Evropu! USA i Velká Británie se nyní potácejí v ekonomické krizi a jak známo z historie, krize se řeší válkami. ČSSD opět v zahraniční politice selhává, její ministr zahraničních věcí Kulhánek plní úkoly poslušného lokaje západu!

A tak nezbývá než dodat. Lidé bděte! Dokud není pozdě!

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
internet, Mediální úsek Plzeňského KV KSČM