Podpora vlády Andreje Babiše nás stála místo ve Sněmovně, stranu chci dovést na "bednu", říká nová lídryně KSČM

27. 10. 2021

Předsedkyní KSČM se na mimořádném sjezdu na pražském Chodově stala europoslankyně Kateřina Konečná. Zvolena byla v prvním kole s velkou převahou, když získala při kvoru 160 celkem 175 hlasů. Jakým směrem se bude nyní KSČM ubírat a co stranu stálo účast v Poslanecké sněmovně, o tom se rozpovídala pro Drbna.cz.

V jaké situaci se nyní KSČM nachází?
Kterákoliv strana se po prohraných volbách nachází na rozcestí. Věřím, že sobotní výsledek sjezdu ukázal směr a na novém vedení je nyní, aby se vydalo na cestu. Nebude jednoduchá, čeká nás mnoho překážek, ale za pomoci a důvěry členů a členek KSČM ji zvládneme.

Jak velká úsporná opatření nyní bude muset KSČM zavést? Uvažujete například o prodeji budov?
Prodej budov v tuto chvíli neplánujeme, ale vidím velké rezervy v možnosti využívání majetku KSČM. Například formou pronájmů.

Nahradila jste v čele strany Vojtěcha Filipa, který rezignoval po 15 letech po debaklu komunistů ve sněmovních volbách. Je něco, na co z jeho práce chcete po volebním debaklu navázat?
Ráda bych stranu dovedla na bednu vítězů. To se podařilo ne tak dávno, když KSČM v krajských volbách roku 2012 vyhrála volby ve dvou krajích - Ústeckém a Karlovarském.

Co podle vás stálo KSČM účast v Poslanecké sněmovně?
Podpora vlády Andreje Babiše, ale hlavně neschopnost vysvětlovat naše kroky a nečitelnost politiky KSČM.

Více na https://www.drbna.cz/zpravy/politika/8295-podpora-vlady-andreje-babise-n...

 

 

 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Drbna.cz