Stanislav Grospič: V řešení covidové krize selhala Evropská unie

2. 10. 2021

V páteční Velké předvolební debatě v České televizi se utkalo sedm lídrů politických stran a hnutí ve Středočeském kraji: Karel Havlíček (ANO), Jan Hamáček (ČSSD), Vít Rakušan (koalice Pirátů a Starostů), Jan Skopeček (koalice SPOLU), Stanislav Grospič (KSČM), Radek Rozvoral (SPD) a Libor Žofka (Přísaha Roberta Šlachty). Debatu moderovala Světlana Witowská.

Debata začala jako vždy aktualitou, tentokrát narůstajícími počty infikovaných nemocí covid-19 v ČR. „Narůstající počet nakažených zvedá varovný prst, že jsme ještě nezvládli pandemii,“ uvedl Grospič. Podle místopředsedy KSČM se opakuje scénář z minulého roku tím, že k nám nákaza byla opět zavlečena přes léto ze zahraničí. Místopředseda KSČM dodal, že v řešení covidové krize celkově selhala Evropská unie.

Z průzkumu uveřejněného stanicí ČT24 v rámci debaty vyplynulo, že Češi se aktuálně nejvíce bojí různých dezinformací. Podle představitele KSČM musí každý začít sám u sebe a vyhodnotit si, zda šíří či nešíří dezinformace. Podle něj je důležité mluvit pravdu a záležitost dezinformací by řešil již od mateřských školek.

Záznam debaty - https://www.ceskatelevize.cz/porady/14311626553-volby-2021/221411033331001/

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Česká televize