Daniel Pawlas: Je s podivem, jak hnutí ANO změnilo rétoriku a vydalo se cestou, kde je živná půda SPD a diskutuje o tématu migrace

30. 9. 2021

Poslanec PSP ČR za KSČM a kandidát do voleb za Moravskoslezský kraj Daniel Pawlas byl ve středu 29. září hostem pořadu České televize Události, Komentáře. O návštěvě maďarského premiéra v Praze a o protestech proti jeho návštěvě, dále o vztazích s novým německým kancléřem a o spolupráci v rámci střední Evropy bude diskutovat s poslancem J. Bžochem (ANO 2011) a poslankyní H. Langšádlovou (TOP 09).

Člen zahraničního výboru sněmovny Daniel Pawlas (KSČM) řekl, že si Babiš může pozvat Orbána, kdy chce. Ale je podle něj s podivem, jak hnutí ANO změnilo rétoriku a vydalo se cestou, kde je živná půda SPD. A diskutuje o tématu (migrace), které pro něj nebylo v uplynulém období hlavní. 

Pawlase pak udivuje, že se migrační politika stává hlavním tématem voleb. Myslí si, že jsou tu větší problémy k řešení. Zmínil zdražování a energetickou krizi. „Migrace je problémem, ale je to problém dlouhodobý, není to věc, která by v tuto chvíli byla akutní.“ Diskusi o migraci tedy považuje za klasické odvracení pozornosti od důležitých témat.

Záznam devaty v Událostech, komentáře - https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/221411000370929/video/866514

 

 

 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Události, komentáře / Česku televize