P. Cvalín: Komunisté vyzývají k občanskému neklidu

1. 11. 2016

Lze si jen domýšlet, jak by část veřejnosti na toto prohlášení reagovala. Ihned by se mluvilo o ohrožení demokracie a spustila by se nenávistná hysterie.

Ale když „umělci“ v reakci na chování Miloše Zemana vyzvali veřejnost k občanskému neklidu, tak je zřejmě vše v pořádku. Alespoň podle spřízněných novinářů a pravicových politiků.

Je zarážející, že ti, kteří neustále mluví o tom, že prezidentovo chování rozděluje českou společnost, jsou ve skutečnosti právě ti, kteří na rozdíl od prezidenta společnost rozdělují de facto. A zároveň se zviditelňují. Například předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík, který svolal na 28. říjen na pražské Staroměstské náměstí alternativní oslavy. Mimochodem, pan Gazdík požádal o pomoc pana Horáčka, který byl moderátorem celé akce a současně majitelem agentury, jež vše organizovala. Předsedovi Starostů a nezávislých Petru Gazdíkovi se tak nejen podařilo zneuctít státní svátek, ale i rozjet prezidentskou kampaň Michala Horáčka. A minulost pana Horáčka je všeobecně známá.

Bohužel část společnosti se radikalizuje a to za přispění mnoha pravicových politiků, kteří si snad nechtějí uvědomit, co zapříčiňují svým chováním. Právě ti, kteří neustále mluví o narušování demokracie a snižují se k vulgárním nadávkám vůči všem s opačným názorem, smýšlejí nejméně demokraticky.

Doufejme, že příští rok nebudou oslavy státního svátku narušovány nesmyslnými akcemi, organizovanými těmi, kteří se chtějí pouze zviditelnit.

Autor: 
Petr Cvalín, člen Krajského výboru KSČM Plzeňského kraje
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.