Kraj se posouvá. V rámci rekultivací tu vznikají dobrá místa, řekl Komínek v debatě lídrů Ústeckého kraje

26. 9. 2021

Lídři kandidátek v Ústeckém kraji diskutovali v předvolební debatě o covidu-19 a stavu českého zdravotnictví během epidemie. Jak přimět lidi se nechat očkovat, se ale neshodli. Hosty byli Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (PirátiSTAN), Jaroslav Foldyna (SPD), Jaroslav Komínek (KSČM), Karel Krejza (SPOLU), Zdeněk Matouš (ČSSD) a Jaroslav Pelc (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Martin Řezníček.

KSČM v době pandemie podpořila nouzový stav a dala možnost vládě, aby předložila některá opatření. Krajský lídr Jaroslav Komínek považuje za absolutní selhání neustálé střídání ministrů zdravotnictví. „To, co nepomáhá, je přesně to, co diváci sledují,“ řekl v rámci debaty, „to hádání politiků, tady jednoznačně selhali. Jestliže má člověk věřit tomu, jak se má chovat v době koronaviru, jestli má být očkován, nebo nemá, tak si myslím, že by bylo dobré, aby Poslanecká sněmovna našla společnou řeč,“ řekl. 

Lidé v Ústeckém kraji mají druhé nejnižší čisté příjmy v České republice. Je tu také druhá největší nezaměstnanost v České republice. „Kraj se posouvá. V rámci rekultivací tu vznikají dobrá místa,“ poznamenal Komínek.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Česká televize