Jiří Dolejš: Vláda nemá dlouhodobou představu finanční politiky, spíš se rozvíjí dluhová spirála

22. 9. 2021

Druhé předvolební debaty Českého rozhlasu se účastnili zástupci Komunistické strany Čech a Moravy, Aliance pro budoucnost, Hnutí Přísaha, Strana Koruny České a Hnutí Aliance národních sil. Ve vysílání Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus nabízíme celý týden po 17. hodině debaty lídrů jednotlivých kandidátek. O tom, kdo s kým se představí v jednotlivých debatách, rozhodl los za účasti notáře.

Všichni zástupci stran – Jiří Dolejš (KSČM), Pavel Sehnal (Aliance pro rodinu), Jaroslav Pelc (Přísaha), Radim Špaček (Koruna Česká) a Vladimíra Vítová (Aliance národních sil) – se shodují, že otázky ochrany klimatu, životního prostředí, rostlin a zvířat či rozvoje zelené ekonomiky a průmyslu jsou v jejich programech jedny z nejdůležitějších. Aktuálním tématem je budoucnost vozů se spalovacími motory v Evropské unii po roce 2035.

Komunista vyzývá, aby bylo při plánování dalšího státního rozpočtu přihlíženo, na co budou peníze použity a jakou roli budou mít v plánu konsolidace veřejných financí. „Vláda nemá dlouhodobou představu finanční politiky, spíš se rozvíjí dluhová spirála. Snižování stávajícího státního dluhu je ale na pět, minimálně šest let,“ upozorňuje Dolejš.

Záznam debaty na Českém rozhlasu - https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/predvolebni-debata-volby-2021-posla...

 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Český rozhlas