Květa Matušovská: Pardubický kraj je v čerpání dotací úspěšný

17. 9. 2021

Lídři politických stran, hnutí a uskupení v Pardubickém kraji hovořili v další předvolební debatě České televize o dotacích z Evropské unie. Většina z nich se shodla na tom, že by se čerpání evropských peněz mělo zefektivnit. Někteří také hovoří o zbytečné složitosti a byrokracii při žádostech o peníze. Politici debatovali i o rozvoji cestovního ruchu v Pardubickém kraji i v celé republice. Hosty byli Jaroslav Bašta (SPD), Mikuláš Ferjenčík (PirátiSTAN), David Kasal (ANO), Květa Matušovská (KSČM), Pavel Svoboda (SPOLU), Alena Šírová (ČSSD) a Zdeňka Víchová (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.

„Prioritou každé vlády by mělo být maximální čerpání (dotací), když už v Evropské unii jsme. Čerpání (dotací) by podle nás mělo být efektivní, transparentní a smysluplné,“ řekla lídryně KSČM Květa Matušovská s tím, že peníze z EU by měly jít na rozvoj regionu a infrastruktury. Podle ní je Pardubický kraj v čerpání dotací úspěšný. Připomněla také, že komunisté jsou i nadále pro referendum o vystoupení Česka z EU. Lídři kandidátek v Pardubickém kraji debatovali také o rozvoji cestovního ruchu. Například KSČM chce podpořit turismus, lázeňství či kulturu tak, aby došlo k oživení služeb, které s těmito odvětvími souvisí. „Je doba pocovidová. Na lázeňství, kulturu a na celý cestovní ruch se váže zaměstnanost. Tím, si myslím, bychom mohli obnovit ekonomiku,“ řekla Matušovská.

Záznam pořadu na ČT https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3371240-lidri-z-pardubickeho-kraje-mluvili-v-predvolebni-debate-o-dotacich-z-evropske-unie

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Česká televize