Jan Koros ve Velké předvolební debatě v České televizi

14. 9. 2021

Vedoucí kandidát KSČM v Libereckém krajiJan Koros byl v úterý 14. září hostem Velké předvolební debaty lídrů v České televizi.

Nové dálnice a také vysokorychlostní tratě (VRT) – to jsou témata, která rezonují napříč programy jednotlivých stran, které jdou do voleb. Na jejich potřebě se politici shodují, liší se ale například v představě o tom, kam by měly vysokorychlostní železnice hlavně vést. O dopravě diskutovali lídři stran s nejvyšším volebním potenciálem z Libereckého kraje. Kromě kandidáta KSČM se debaty zůčastnili také Petr Beitl (SPOLU), Jan Farský (PirátiSTAN), Josef Jadrný (ČSSD), Jana Pastuchová (ANO), Jaroslava Pauchová (PŘÍSAHA) a Radovan Vích (SPD). Debatu moderoval Jakub Železný.

Lídr krajské kandidátky KSČM Jan Koros naproti tomu jakékoli škrty v regionální železniční dopravě odmítá. „Jednoznačně nerušit. Vyřešilo by se to také tím, kdybychom podporovali jednoho dopravce, a tím jsou České dráhy,“ akcentoval.

Sám by podporu železnice v regionech dokonce upřednostnil před plánováním vysokorychlostních tratí. „Problém na železnici vidíme v tom, že se vynechávají menší obce. Pořád chceme zrychlovat, což je super, ale nesmíme zapomínat na obce, které jsou vynechávány z vlakové dopravy,“ uvedl.

Pořad můžete vidět ze záznamu na České televizi -https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3369956-politici-pred-volbami-volaj...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Česká televize