Hroší kůže lidovce Daniela Hermana - zve na Pouť smíření do Brna!

31. 7. 2021

Lidovec Daniel Herman ověnčený dalším metálem na své hrudi, tentokrát z rukou nejvyšších představitelů spolku Sudetoněmeckého landsmanšaftu, pokračuje ve svých protičeských aktivitách.

Z pozice předsedy spolku Sdružení Ackermann-Gemeinde (SAG) zve všechny »příznivce« přepisování dějinných událostí našeho státu na již 15. ročník Poutě smíření, která se uskuteční v sobotu 31. července v Brně.

Již popatnácté se bude SAG, jehož činnost je finančně kryta z darů domácích a zahraničních sponzorů, snažit »balamutit« přítomné tvrzeními o páchaných zvěrstvech divokého odsunu. Povzbuzené dřívějším jednostranným gestem brněnských konšelů, kteří se na názor dosud žijících pamětníků a příbuzných obětí neptali.

Pouť smíření je další krok k podkopávání nejen posledních zbytků suverenity našeho státu, ale i režimů států, ve kterých se Západu nepodařilo dosadit svoji loutkovou vládu. Ano, ta letošní bude navíc věnována také podpoře běloruské občanské společnosti, kdy v rámci zakončení akce vystoupí exministr zahraničních věcí České republiky Tomáš Petříček společně se zástupci běloruské komunity!

Je třeba v této záležitosti vyzdvihnout úsilí MěV KSČM Brno, který spolu s dalšími organizacemi – Městskou radou KČP Brno, Kruhem vyhnaných z pohraničí, Vlasteneckým sdružením antifašistů, Levicovým klubem žen, Výborem národní kultury, Maticí Čech, Moravy a Slezska a Společností česko-kubánského přátelství i tentokrát zorganizoval ve stejný den od 17.30 hodin protestní shromáždění proti Pouti smíření 2021 na Mendlově náměstí v Brně.

Zda nastane skutečná doba usmíření, záleží na obou stranách. Připomeňme, že podle jedné z historiček popravili nacisté při prvním a druhém stanném právu v letech 1941 a 1942 u Kounicových kolejí 537 lidí. Odsouzené oběsili nebo zastřelili a zprávu o exekuci o den později zveřejnili v novinách.

Obávám se, že na oprávněnou omluvu od politických představitelů, které prezentuje lidovec Daniel Herman, budeme čekat navždy!

Autor: 
Miroslav KAVIJ, člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj a předseda KV KSČM

Články

.