Pravice pro zájmy Západu i v budoucnu udělá cokoliv!

29. 7. 2021

Zaujal mne nedávno zveřejněný výborný rozhovor v Haló novinách s názvem USA mají Ukrajinu pod kontrolou. Přiznám se, že okamžitě po zhlédnutí jeho titulku jsem si sám pro sebe dodal: STEJNĚ JAKO NÁS! Na rozdíl od Ukrajiny ale podstatně delší dobu!

Po převratu v 89. roce bylo jasné, že je pouze otázkou času, kdy se náš stát dostane plně do podřízenosti Západu. Jednotlivé kroky k likvidaci suverénního, dnes již jen českého státu na sebe nenechaly dlouho čekat. Podpis Česko–německé deklarace z roku 1997, vstup ČR bez referenda do NATO, naše ukotvení v EU patří k milníkům cesty ke ztrátě suverenity našeho rozbitého státu.

Dnes naši občané jen mlčky přihlížejí odstraňování pomníků našich skutečných osvoboditelů od fašismu ve druhé světové válce, vyhošťování ruských diplomatů, dozvídají se stále nové bajky z pera cizích zpravodajských služeb v kauze Vrbětice a dalších, které dostaly česko–ruské vztahy na bod mrazu.

Jen mlčky můžeme závidět jiným státům (nemusí se jednat vždy o velmoci), kterak uskutečňují svou cílevědomou samostatnou politiku. Německo přes nátlak USA nakonec dokončí plynovod Nordstream 2 pro přepravu ruského plynu do Evropy. Ticho po pěšině zavládlo, zdá se, na Kubě poté, co nás veřejnoprávní televize dva dny nepřetržitě masírovala informacemi, kterak nevídané, nemající obdoby, nepokoje na Kubě zavládly. Podobným způsobem se události vymkly z rukou USA v otázce svržení režimu v Bělorusku, ale i v jiných státech. Maďarský premiér Orbán nenechává nikoho na pochybách, že o osudu Maďarska se bude rozhodovat zde, a nikoliv v Bruselu!

Přestože nadvláda USA a jejich světové mocenské postavení končí, naše parlamentní volby budou dalším pokusem zastavit ekonomické koloniální postavení naší země a navrátit jí důstojnost v prosazování politiky suverénního státu bez podřízenosti EU a USA. Životní úroveň občanů ČR stále pokulhává za sliby našich renomovaných ekonomů a nic nenasvědčuje zásadní změně. Kvůli enormnímu zadlužování našeho státu nás čeká nejspíš další utahování opasků a znehodnocování financí.

Dokáže levice zabránit dokončení díla zkázy české pravice, nebo… – chceme se skutečně zbavit české koruny a nahradit ji eurem? Není jen otázkou času, kdy některý z našich politických kolaborantů oficiálně nabídne spolku Sudetoněmeckého landsmanšaftu, hájícímu práva Němců, možnost uspořádat na našem území jejich sjezd? Nejsou stále v ohrožení majetky našeho státu, kterých se v rámci restitucí domáhá například rod Lichtenštejnů, které podporuje strana Moravané? Není ve hře trvale snaha o zneplatnění tzv. Benešových dekretů? Co si tak položit otázku, zda je skutečně naše zahraniční politika vytvářena v Černínském paláci…

Autor: 
Miroslav KAVIJ, člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj a předseda KV KSČM

Články

.