Filip: S Klausem i s Kalouskem se dalo diskutovat, Piráti jen šíří demagogii

24. 7. 2021

Šéf komunistů Vojtěch Filip se ve speciálním vysílání pořadu 360° Pavlíny Wolfové ostře pustil do Pirátů. Stranu totiž považuje za demagogickou a některé její postoje za nesmyslné. „Chtějí zničit systém, který funguje,“ uvedl.

Předseda Filip by měl kandidovat v Jihočeském kraji z druhého místa kandidátky. Pomalu prý totiž míří ke zmenšení svého politické záběru, aby uvolnil místo novým tvářím.

Sám přiznal, že měl za poslední dobou mnohokrát chuť z Poslanecké sněmovny odejít a už se nevrátit.

„Končit jsem chtěl hned z mnoha důvodů. I kvůli lidem, kteří během pandemie chtěli rozvolňovat, když se brzdilo, a brzdit, když se rozvolňovalo. Taková kritika byla fakt tak otravná, že jsem si říkal, jestli mám zapotřebí tohle poslouchat, když si tito lidé nepamatují, co říkali před týdnem. Uráželo mě to,“ uvedl Filip v pořadu vysílání CNN Prima NEWS.

Dlouholetý předseda komunistů rovněž v pořadu naznačil, že z nekonstruktivního jednání ve Sněmovně viní především Piráty. „Zažil jsem hodně debat s lidmi, jako je Václav Klaus, Miloš Zeman či Miroslav Kalousek. Sice jsme se přeli, ale věcně. Každý argumentoval podle svého přesvědčení. Teď jsme se ale dostávali do diskusí, které neměly žádný věcný základ,“ řekl.

Záznam https://cnn.iprima.cz/komunista-filip-s-klausem-i-s-kalouskem-se-dalo-di...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
CNN Prima NEWS