Sudeťáci vyznamenali svého agenta Hermana. Zaznělo slovo lump. Reakce Jiřího Valenty

21. 7. 2021

Exministr Daniel Herman převzal nejvyšší vyznamenání sudetských Němců ani ne tři měsíce před hlasováním, které má změnit českou politiku. Je to danajský dar? Jak to vidí Jiří Valenta, poslanec KSČM?

"Daniel Herman je již dlouhodobě pomyslným ambasadorem nenávistného poválečného revanše a neonacistického zla a dle mého subjektivního názoru také rozhodně nepřehlédnutelným nepřítelem českého národa. A vyviňovat se může, v této souvislosti, jakkoliv! Zmiňované, údajné „předsudky“ v podstatě v jeho podání reprezentují statisíce českých a slovenských válečných obětí fatálního nacismu a fašismu a plánovanou genocidu celého našeho národa. A to dnes vyznamenávaný lidovec Herman nerad slyší," řekl.

"Velice nerad používám silná slova, ale v jeho případě je termín „lump“ to nejslušnější slovo, jaké mohu směrem k jeho osobě, jako bývalému ministru kultury, použít. Ostatně, takových nebylo za války v církvi málo. Někteří žehnali pro úspěch nacistických zbraní, jiní například adorovali koncentráky. Co se týče Němců, jako národa, mám je poměrně rád, a to aniž bych je vyviňoval z jejich historické odpovědnosti. Významná část mé rodiny odešla do Bavorska hned po válce, matka žila dlouhodobě v jedné z bašt Landsmannschaftu Augsburgu, ovšem pan Herman, to je v česko-německých vztazích skutečný „kozel zahradníkem“, pokazí, co může! Divím se Německu a jeho vládě, vždyť díky takovýmto zprofanovaným osobám, úzce napojeným na obskurní sudetoněmecké spolky, se nám ty skutečně dobré a kvalitní sousedské vztahy mezi našimi zeměmi trvale vzdalují."

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Sputnik News