Já si myslím, že není důvod k obavám, řekl k vývoji epidemie v ČR Leo Luzar

12. 7. 2021

Vývoj pandemie v České republice. To bylo jedno z témat, na které v rámci kontinuálního vysílání České televize reagovali zástupci jednotlivých parlamentních stran. Za KSČM odpovídal Leo Luzar, místopředseda Poslaneckého klubu.

„Já si myslím, že není důvod k obavám. Pozorně sledujeme situaci nejen v ČR, ale i v okolních státech a vnímáme i jejich přístup. Velká Británie začala uklidněním a ukončením pandemických opatření. Přidalo se také Rakousko. Očekávám, že ČR by v nejbližší době měla udělat totéž. Myslím si, že teď nám žádný nárůst nemocných nehrozí, tím pádem ani ohrožení kapacit zdravotnických zařízení,“ řekl v ČT Luzar.

Opozice svolala mimořádnou schůzi ke Covidu. Diskutovat se má i o pandemickém zákonu. „KSČM má zcela jasný a trvale opakující se názor. My jsme pandemický zákon nepodpořili, my ho považujeme za zbytečnost a byl to určitý ústupek vlády tehdejší opozicí v podání ODS a Pirátů, kteří si chtěli prosadit své. A tak vznikl pandemický zákon. My ho považujeme za absolutně zbytečný. Nikdy nebyl správně nastaven a uplatněn. To nám dnes ty soudy jasně ukazují, kdy vláda prohrává jedno rozhodnutí za druhým a pandemický zákon jako takový, který byl schválen hnutím ANO, ČSSD, ODS a Piráty, je zákon, který nefunguje. Proto chceme, aby byl zrušen," řekl.

 

 

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Česká televize