Pokud stavební zákon projde, budou s hnutím ANO jednoznačnými vítězi komunisté, píše komentátorka Kateřina Perknerová

9. 7. 2021

Redaktorka denik.cz Kateřina Perknerová napsala komentář o stoupajícím vlivu KSČM v Poslanecké sněmovně, který dokumentovala na příkladu stavebního zákona. "Členů poslaneckého klubu KSČM je patnáct. Jejich reálná síla je ale často mnohem větší než hlasy 92 vládních poslanců. Třeba když se rozhoduje o zákonech vrácených Senátem, k jejichž schválení je nutných 101 rukou. Zatímco čistokrevná opozice, jakou jsou Piráti či ODS, trvá na principech, z nichž nehodlá ustoupit ani o píď, komunisté licitují tak dlouho, až dosáhnou svého." 

"Za KSČM (o stavebním zákonu) vyjednává ostravský poslanec Leo Luzar, uchazeč o stranický předsednický post. Lepší pozici si nemohl přát. Sídlo nového úřadu má být v Ostravě a Luzar se může bít v prsa, že na ministryni Kláře Dostálové vymámil příslib vyhlášky, která zakáže stavět byty v prostorech bez oken a větrání," pokračuje.

"Pokud i díky podpoře KSČM stavební zákon projde, budou jednoznačnými vítězi hnutí ANO a komunisté. Zásadové opozici, jež nevyjednala zhola nic, tak zůstanou jen ty nadávky na Babiše."

Celý komentář si přečtěte na stránkách denik.cz https://www.denik.cz/komentare/cil-je-vsim-pro-kscm-20210708.html

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Kateřina Perknetová / denik.cz