Ondráček: Možnosti šetření jsou, například zbytečné a předražené vojenské nákupy

17. 6. 2021

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček byl ve středu 16. června hostem pořadu TV Barrandov Předvolební Aréna J. Soukupa. S místopředsedou ODS M. Kupkou,  M. Výborným (KDU-ČSL) a O. Veselým (ČSSD) diskutoval o dosavadním hodnocení vlády, o státním rozpočtu, o rozvolňování a očkování v ČR a také třeba o aktuálních otázkách na domácí politické scéně i o stranických volebních prioritách.

"Já si teď neumím představit, že po tom období, kdy platy rostly, by někdo přišel a řekl, tak jak to bylo nedávno zmíněno, že škrtneme ve státním rozpočtu 10-15 % všem policistům, hasičům, a já nevím komu dalšímu z těch státních úředníků, to by byla v podstatě politická sebevražda pro hnutí ANO," řekl Ondráček.

"Ty možnosti šetření jsou, a my jsme o nich mluvili, například ty předražené vojenské nákupy. Teď je vidět, že když jsme navrhli těch 10 miliard, tak z toho byl velký povyk, teď přišla 550 000 000 pokuta... Teď se odebralo, pokud vím, asi 5,7 miliard z rozpočtu ministerstva obrany, to už nikomu nevadí. My jsme od začátku říkali, že se to nestačí utratit. Chtěli jsme vědět, jaká úloha by měla být Armády České republiky. Kdyby napříkladtpřišel nějaký teroristický útok, je schopna Armáda České republiky třeba zajistit přemostění Labe v Ústí nad Labem nebo není? Zkuste zeptat někoho, jestli ano nebo ne. Můžeme koupit samohybné houfnice, můžeme koupit další materiál, který bude střílet 30 km daleko. Za 2 roky budeme mluvit o gripenech, stále mluvíme o dalších a dalších hračkách..."

Více v záznamu pořadu

https://www.barrandov.tv/rubriky/novinky/predvolebni-arena-jaromira-soukupa-16-6-2021-uz-nyni-v-nasem-archivu_15938.html

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Barrandov TV