Kováčik: Arenberger by měl ve funkci skončit

23. 5. 2021

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) by měl ve své funkci skončit. Myslí si to předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Řekl to dnes v České televizi. Předseda poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek chce nejprve slyšet vyjádření ministra, který přijde v úterý na poslanecký klub. Faltýnek v ČT také řekl, že přemýšlí, zda bude v podzimních sněmovních volbách kandidovat. Uvedl, že "je otrávený" z obvinění, kterým čelí například po zveřejnění zápisků ze svého diáře. O svém dalším postupu se chce poradit s předsedou hnutí Andrejem Babišem (ANO).

Kováčik si chce počkat na vysvětlení Arenbergera ve sněmovně na mimořádné schůzi, která by se měla konat ve čtvrtek. Myslí si ale, že je čas ministra zdravotnictví vystřídat. „Co si budeme povídat, střídá se to jako svatí na orloji a pro ten resort a pro situaci v České republice to není vůbec dobré,“ řekl také šéf komunistických poslanců.

Poslanci se v blízké budoucnosti mají zabývat opozičním návrhem na vyslovení nedůvěry vládě. „Budeme respektovat doporučení výkonného výboru, respektive ústředního výboru,“ vyjádřil se k otázce, jak budou hlasovat komunisté, Kováčik. Věří však, že poslanci KSČM budou v tomto ohledu jednotní.

Záznam: https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3315937-arenberger-mel-skoncit-mini...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Česká televize