Hamáček dořešil Sputnik

20. 4. 2021

Jan Hamáček svou „humanitární“ misi skončil přesně tak, jak ji začal. Sliby sociální demokracie vyprchaly jako bublinky sektu z loňského Silvestra. Kauza Vrbětice, destrukce české diplomacie a poslední možnost vládního PR jak se udržet po volbách u koryt, odpověděla na problematiku poskytnutí vakcíny Sputnik českým občanům. 

Jak řekl předseda ČSSD, tímto je věc uzavřena. Hamáčkova předstíraná starost o zdraví českých občanů a jeho slova o „konci debaty“ nakonec naprosto potvrdí slova, která tentokráte znovu z Hradu nezazněla. Že kdo se staví proti Sputniku, je zodpovědný za budoucí mrtvé. 

Nezbývá tedy než závidět Číně,Vietnamu, Sýrii a Kubě v úspěchu v boji s koronavirem. Obzvláště Kuba dosáhla úspěch i s vlastní vakcínou, kterou dokonce nabízí i turistům a ještě stihla hasit kolaps italského zdravotnictví. Tolik sil má tato karibská země sevřená blokádou proto, že jí nevládne oligarchie, ale pracující – a zřejmě také proto, že tam nevládne česká vláda. 

Jak se ve výsledku zdá, Babišův záměr „řídit stát jako firmu“ nás měl dostat někam na úroveň Ukrajiny, kde oligarchie vládne tvrdou rukou (jak jinak) a ve svůj prospěch (jako kdekoli jinde) i bez vynikajících a draze placených služeb mediálních expertů.

ČSSD znovu ústy svých představitelů potvrdila starou pravdu, že sociální demokraté jsou vždy tam, kde se děje nějaké svinstvo. Není třeba být politologem ani patologem, abych si mohl dovolit vyřknout nemilosrdnou diagnózu: Sociální demokracie tímto přišla o posledního voliče. 

A tak nás i díky neumětelství a odhaleném pokrytectví našich konkurentů čeká zásadní úkol úkázat, že jsme JEDINOU levicovou, tedy sociální a systémovou alternativou pro Českou republiku...a především, že NEJSME sociální demokraté. 

P.S.: Pokud bych měl přistoupit na propletené a popletené konspirace lídra „sociální“ demokracie, ihned bych jej označil za dvojitého, ne-li trojitého agenta... Zachovejme prosím zdravý rozum, bude ještě v tomto moři lží a antikomunistické a rusofobní žluče vládní koalice a pseudoopozice zapotřebí.

Autor: 
Stanislav GROSPIČ, místopředseda ÚV KSČM a poslanec