Luzar: Než začneme vysílat silná tvrzení do médií, měli bychom si s Ruskem celou situaci ohledně výbuchu ve Vrběticích vyjasnit

18. 4. 2021

Místopředseda Poslaneckého klubu KSČM Byl v neděli hostem Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Měli bychom si s Ruskem celou situaci ohledně výbuchu ve Vrběticích vyjasnit, řekl. Varoval, že ostrá vyjádření českých politiků mohou způsobit velké konflikty. Podle Luzara je potřeba, aby vláda poskytla více informací. 

Podle Luzara chybí veškeré informace. Připomněl, že exploze muničních skladů se udála před sedmi lety. „Stojí za tím nevyřízený účet mezi obchodníky se zbraněmi? Měly to naše tajné služby zmonitorované? Hraje se o Dukovany?“ tázal se řečnicky Luzar.

„Než začneme vysílat silná tvrzení do médií, měli bychom takové informace získat,“ tvrdí Luzar. Všichni čeští politici se podle něj snaží vyvolat nenávist vůči Rusku.

„Je to velmi závažná situace, jsou to znaky terorismu. Hraničí to s velkou tragédií. Ve světě vnímáme riziko vyvolání ostré války, nerad bych, aby v tom ČR figurovala. Měli bychom si to s ruskou stranou vyjasnit, je to závažné a měli bychom se k tomu otevřeně postavit,“ prohlásil poslanec KSČM.

„Slyšeli jsme velice agresivní reakce, ale nemáme informace. Jediná šance je zasednout a vysvětlit tyto věci. Chcete vyvolávat válku? Nikdo nic neví, ale tři vrcholní politici hovoří o tom, že je třeba vyvolat odvetu. Je to věc bez informací a zodpovědní by měli informace dát. Tyto nálady mohou skončit velice špatně,“ varoval Luzar.

Záznam pořadu https://cnn.iprima.cz/porady/partie/18042021-0

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
CNN Prima NEWS