Vadila nám ta jeho předpojatost vůči některým vakcínám, řekl Pavel Kováčik k odvolání Blatného

7. 4. 2021

Po řadě vytýkacích dopisů, které pan premiér zaslal ministru zdravotnictví, bylo jasné, že mezi premiérem a ministrem dochází k situaci, která není dlouhodobě udržitelná. Byla to otázka času, kdy pan premiér najde nového kandidáta. Vadila nám ta jeho předpojatost vůči některým vakcínám, to byla jedna z těch hlavních připomínek. V první řadě je potřeba naočkovat co nejvíce lidí a neřešit zemi původu vakcíny, řekl v České televizi předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik.

Arenberger je podle Kováčika dobrá volba. »Vím o něm, že je velmi zkušeným a kvalitním ředitelem nemocnice a myslím si, že funkci ministra bude vykonávat dobře. Ostatně vláda je ještě stále pod dohledem Sněmovny, takže pokud budeme mít nějaké připomínky, dáme to stejně najevo, jako jsme to dávali v případě ministra Blatného,«zdůraznil předseda komunistických poslanců. Zároveň Blatnému popřál úspěch v jeho další lékařské práci.

Podle Kováčika bude hlavním úkolem nového ministra zkrotit nadšení spojené s rozvolňováním opatření. »Budiž varování to, co nastalo během vánočních svátků a po nich. I když se to řadě lidí nebude líbit, je nutné být při rozvolňování velmi opatrný,«uvedl Kováčik.

Více v záznamu - https://fb.watch/4JnxN6blHe/

Také stínová ministryně zdravotnictví KSČM Soňa Marková zdůraznila chyby na straně premiéra. »Odvolání již třetího ministra zdravotnictví od počátku pandemie svědčí o zoufalé neschopnosti předsedy vlády. Odbornost a manažerské dovednosti jsou nahrazovány nepromyšlenými politickými rozhodnutími ke škodě celého resortu zdravotnictví. To potom vede k ohrožování zdraví a životů občanů České republiky,«řekla Marková.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM