Lidé se perou o vakcínu a Blatný odmítá Sputnik posoudit České republice

11. 3. 2021

Proč stále pan ministr Blatný odmítá vakcínu Sputnik posoudit České republice a pokud nebude schválena EMA? Dosavadní dodavatelé „nás zase vypekli“ a snížili v průběhu nasmlouvané dodávky. Vláda nedokáže zajistit, co slibovala, řekla poslankyně KSČM Hana Aulická Jírovcová ve sněmovně.

"Nyní dochází v některých očkovacích centrech k tomu, že „dokonce někde musí být i policisté, protože naši občané se prostě doslova perou o to, aby tu vakcínu dostali. Tohle jsme opravdu chtěli? Ten strach a zároveň říkat: my vám ty vakcíny dodáme, ale my je nemáme? Ta vakcína samozřejmě je v souladu s těmi podmínkami, které jsou, a je bezpečná pro naše občany a můžeme nakupovat ve velkých dávkách tak, abychom zabezpečili co nejdříve proočkovanost našich lidí. Myslím si, že to je nezodpovědnost a pan ministr Blatný by měl z toho vyvodit osobní důsledky, řekla Aulická.

"Chceme, aby konečně tahle vláda začala něco dělat, včetně pana ministra, a pokud ne, tak ať prostě odejdou," řekl v dalším vystouení poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/671991/blatny-pod-palbou-k-z...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM