Konečná: Řada opatření u nás přichází bohužel pozdě

5. 3. 2021

Europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná byla prvním hostem pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. Diskutovala o očkování, vládních opatřeních a testování ve firmách.

"Řada opatření u nás v České republice přichází bohužel pozdě. U nás je všechno pozdě. Rakousko mělo respirátory už v lednu, protože se vědělo, že zabraňuje šíření britské mutace, zároveň přišlo s jejich pevnou cenou, s cenou výrobní. My jsme o respirátorech začali mluvit až v březnu. A druhá věc, řada těch opatření se nedodržuje, protože lidé už sami nevědí co mají dodžovat. Myslím si, že v době, kdy se zavádí přísná opatření, omezení pohybu osob, si nikdo z čelních představitelů jakékoliv evropské země nedovolí jít na fotbal nebo dělat jiné excesy. To je pak pro lidi poslední tečka, protože vidí, že podle pravidel se nechovají ani ti, kteří by měli jít příkladem. Nedivme se, že vládě pak nikdo nedůvěřuje," řekla Konečná.

Více v záznamu pořadu. Kateřina Konečná byla prvním hostem  -https://www.barrandov.tv/video/211139-tyden-podle-jaromira-soukupa-4-3-2021

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
TV Barrandov