Konečná: Bylo by dobré, kdyby tito papaláši sestoupili z výšin, VIP tribun a vládních limuzín a šli mezi lidi

22. 2. 2021

ROZHOVOR „Neskutečné papalášství,“ říká k tomu, co se odehrálo ve čtvrtek večer na fotbalovém zápase europoslankyně Kateřina Konečná a mluví o zdviženém prostředníku ze strany těch, co tam byli. Ohledně očkování mluví o „absolutním selhání“. „Ohrožujeme lidské životy a zbytečně. Vakcíny v lednici nám je totiž opravdu nezachrání“. Připomíná také, jaké množství vakcín vláda na začátku objednala. Promluvila také o nutnosti návratu dětí do škol a zmínila „absolutní selhávání vlády v komunikaci“. Vyjádřila se i k situaci na česko-německých hranicích a nešetřila ministra Petříčka.

Ve čtvrtek večer se v médiích objevila fotka Romana Prymuly na fotbalovém zápase Slávie. Okamžitě se na něj snesla obrovská vlna kritiky, a to i vzhledem k tomu, že Prymula krátce předtím řekl, že doporučí premiérovi, aby se opatření ohledně pandemie ještě zpřísnila. Co na to říct?

Že je to neskutečné papalášství. Typický úkaz toho, čemu se říká „kázat vodu a pít víno“. A korunu tomu nasadil tím, že ještě letos neměl dovolenou. V ČR je nemalé procento lidí, kteří na dovolenou nenašetří ani jednou za pět let, setkávám se i s lidmi, jež na dovolené nebyli nikdy! Naopak se snaží brát každý svátek či neděli v práci navíc, aby zvýšili své hanebně nízké mzdy, z nichž se často nedá žít… Bylo by dobré, kdyby tito papaláši sestoupili z výšin, VIP tribun a vládních limuzín a šli mezi lidi.

Premiér Babiš zareagoval velmi rychle a oznámil, že s Romanem Prymulou jako s poradcem ukončuje spolupráci. Z jedné strany možná pochopitelné, na druhou stranu není to ale chyba zbavovat se odborníka ve chvíli, kdy čísla nakažených rostou?

Moc nevím, co si o těchto prohlášeních mám myslet. Už jednou silácky Andrej Babiš říkal do kamer, že Roman Prymula končí. Jenže ministerstvo zdravotnictví je v rozvratu (i díky Andreji Babišovi) a zjistil, že mu moc odborníků nezbylo, tak jej zase povolal zpět. Podle mě jsou to už jen prázdná gesta.

Více v záznamu https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Tak-Prymula-letos-jeste-...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Parlamentní listy