Filip: Celá situace může skončit i vypovězením dohody o toleranci vlády

30. 1. 2021

Vláda selhává, neplní nám sliby. Vzhledem k tomu, že váznou i jiné naše požadavky, požádal jsem o setkání s prezidentem republiky, protože celá situace může skončit tím, že budeme jednat o vypovězení dohody o toleranci vlády, řiká v rozhovoru předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip.

"Myslím, že i za této epidemiologické situace je možné, aby byly pro skiareály i pro školy na prvním stupni předepsány hygienické podmínky tak, jaké platí třeba pro supermarkety a obchody. My jsme proto směřovali náš návrh k zahájení školních prázdnin, kdy by se to dalo zvládnout, protože jejich nástup je postupný," řekl Filip.

"Podle mě to byl reálný požadavek, který mohl významným způsobem uvolnit část lidí zpátky do zaměstnání, vrátit děti do škol a umožnit všem sportování za podmínek, které by nezhoršovaly stav epidemie."

"Jsem toho názoru, že je lépe, aby lidé navštěvovali skiareály organizovaně tak, aby byla dodržena hygienická opatření, než aby tam lidé přijížděli a v podstatě nebyly žádné kroky, které by zamezovaly šíření koronaviru."

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/filip-vlada-selhava-neplni-nam-slib...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Novinky.cz