Ondráček: Někteří soudci si myslí, že jsou bozi. Na politické názory Rychetského není nikdo zvědavý

18. 12. 2020

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček obdržel na profilu ParlamentníchListů.cz několik dotazů. Například k předsedovi ústavního soudu Rychetskému. „Na jeho politické názory není nikdo zvědavý, resp. někdo možná ano, ale v tom případě ať se vzdá soudcovského taláru. Soudy tak vehementně prohlašují, že jsou nezávislé až si někteří soudci myslí, že jsou bozi,“ pronesl bývalý policista na účet předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského. Odvolat ho však nemůže.

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček odpověděl na několik dotazů čtenářů Parlamentních listů. Zdeněk Ondráček je doktor práv a bývalý policista. Je známý i svým zásahem proti demonstrantům, převážně studentům, během Palachova týdne. V rozhovoru pro časopis Mladý svět v prosinci 1989 přiznal, že tehdy mlátil lidi a obuškem uhodil i dívku. V listopadu 1989 poskytl také poměrně známý rozhovor Československé televizi, kvůli kterému obdržel přezdívku mlátička. Zdeněk Ondráček působí ve dvou parlamentních výborech: v ústavněprávním výboru a ve výboru pro bezpečnost, kde je místopředsedou.

Nejdříve se ho čtenář ptal na to, jak vnímá jako člen ústavněprávního výboru mediální vystupování předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského. „Nemá si své osobní výhrady vůči politice a politikům nechávat pouze do soukromí? Neporušuje tímto nestrannost, kterou je povinen dodržovat?“ tázal se čtenář. Ondráček si myslí, že soudce tím nestrannost porušil.

Celý článek zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Komunista-Ondracek-uderil-...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Parlamentnílisty.cz