Dolejš: Když je v zemi ekonomická a zdravotní krize, potřebujeme posílit vládní rezervy, nepotřebujeme kanóny, nejsme ve válce

17. 12. 2020

Poslanec KSČM a člen Rozpočtového výboru Jiří Dolejš byl ve čtvrtek hostem pořadu České televize Události, Komentáře. O přerušeném jednání o státním rozpočtu diskutoval s místopředsedy Rozpočtového výboru PSP ČR - R. Onderkou (ČSSD) a M. Ferjenčíkem (Piráti).

"To, že to došlo až do takřka vrcholu adventních časů a že se ty věci nevyříkaly daleko dříve, to bych trochu řekl, že vina na vládní straně je, protože kdybychom řekli "překonáme prostě kanóny, na pluhy a válku válce a žádné americké imperialistické vrtulníky," no, tak to bych chápal, že to bude někdo vnímat jako vměšování do zahraniční politiky, ale my jsme pouze řekli, že když je v zemi ekonomická a zdravotní krize, že by potřebovali posílit vládní rezervy a že uvidíme v příštím roce, na co ty rezervy použijeme. A to si myslím, že je věcný přístup, že už tam je obsažen prvek kompromisu a že tedy pokud v té vládní rezervě ty peníze jsou, tak není snížen rozpočet," řekl Dolejš.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/220411...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM