Hubáčková: Zavření základních škol měl být úplně ten poslední krok a ne ten první. Takže za to znovuotevření velmi děkuji

1. 12. 2020

Do lavic se od pondělí vrací většina žáků základních škol. Od poloviny října se učili na dálku. Část z nich v tom ale ještě musí pokračovat. S výjimkou deváťáků platí na druhém stupni střídavá výuka. Týden ve škole, týden doma. Podle šéfa Asociace ředitelů základních škol drtivá většina rodičů děti do školy pustila.

 

"Zavření základních škol měl být úplně ten poslední krok a ne ten první. Takže za to znovuotevření velmi děkuji. Domnívám se, že v současné situaci tam ta nákaza je úplně minimální. Učitelé jsou chránění a nemůžeme přece chránit seniory tím, že zavřeme školy, to je nesmysl. Co se týče režimových opatření, např. nošení roušek po celou dobu výuky, tak si myslím, že malé děti to snášejí mnohem lépe než starší. Ty jsou schopni se adaptovat na tu danou situaci. A mám z praxe potvrzeno, že to zvládly nejenom děti, ale zvládli to i učitelé i ředitelé. Klobouk dolů před nimi všemi," řekla v pořadu Události, komentáře Gabriela Hubáčková, stínová ministryně školstvi za KSČM.

Více v záznamu

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/220411000371130/video/805338

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
ČT24