Dolejš: Chceme, aby se v krizi investovaly peníze rozumněji a podle krizových priori

25. 11. 2020

KSČM požaduje zpomalení růstu výdajů na armádu a chce, aby se uprostřed koronavirové krize přehodnotili priority, aby v investovaly penize rozumněji. V pořadu CNN Prima News 360 stupňů Pavlíny Wolfové to vysvětloval poslanec KSČM a člen Rozpočtovéo výboru sněmovny Jiří Dolejš. Jeho oponentem byl v pořadu bezpečnostní expert Lukáš Visingr.

"Armáda už delší dobu vykazovala rostoucí rozpočty na obranu. Jestliže jsme na začátku volebního období měli rozpočet něco přes 50 miliard, tak na příští rok navrhují 85 miliard. To jsou opravdu velké nárůsty a my pouze chceme, aby se při vědomí toho, že se nacházíme uprostřed zdravotnické a ekonomické krize, přehodnotily priority. Chceme, aby se v krizi investovaly peníze rozumněji a podle krizových priorit. Pomohlo by, kdyby by se některé předjednané zakázky zaplatily později. Například americké vrtulníky, u kterých si skutečně nemyslím, že budou už v příštím roce zachraňovat lidi. Byly sice podepsány po návštěvě premiéra Babiše u amerického prezidenta Trumpa v minulém roce. Ale byly podepsány tak uspěchaně, že dokonce Ústřední úřad pro ochranu hospodářské soutěže za to udělil sankci," řekl v pořadu Dolejš.

Záznam pořadu si můžete pustit na stránkách CNN Prima News. https://cnn.iprima.cz/armada-byla-cele-roky-tezce-podfinancovana-tvrdi-b...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
CNN Prima News