Grospič: Prohlášení odsuzující izraelský raketový útok na Damašek

20. 11. 2020

Tímto prohlášením za svou osobu, za české komunisty i za české třídní odboráře sdružené v odborové centrále OS ČMS, členské organizaci Světové odborové federace, odsuzuji včerejší izraelský raketový útok  na hlavní město Sýrie Damašek uskutečněný z okupovaných Golanských výšin. Nová agrese sionistického režimu proti Sýrii zdůrazňuje její zastrašující přístup v celém regionu. Sionisté se k těmto činům uchylují s podporou USA.

Tato hanebná agrese sionistického režimu z ukradeného území je dalším z řady důkazů politiky státního terorismu. Ve světle izraelské podpory fundamentalistů a teroristů v syrském konfliktu a spolupráce s wahhábistickou Saúdskou Arábií či Erdoganovým Tureckem, spolu s  USA hlavními donátory a vývozci terorismu na světě, vnímám jakýkoli nekritický obdiv k sionistickému režimu, jenž právem pro svou rasistickou podstatu nese před lidstvem nálepku „apartheidní“, jako chorý a místní tabuizování a ostrakizování jakékoli kritiky tohoto režimu, který nejprve ukradl území původních obyvatel a pak proti nim zahájil teror a etnické čištění, za kriminální. Servilita české politické reakce k Izraeli je nemorální a nevkusná.

Chci zde za svou osobu i za komunisty a třídní odboráře zopakovat naši podporu Sýrie a jejího boje proti terorismu, podporu osvobozovacího procesu a také podporu a naprostý souhlas se syrskými požadavky navrácení ukradeného území Golanských výšin a požadavky původních obyvatel Palestiny na návrat okupovaného území, zastavení kriminálního teroru osadníků i represivních složek, zastavení etnického čištění a segregace a na dodržování lidských práv.

Podporujeme všechny demokratické síly v Izraeli, komunisty i politické aktivisty proti apartheidu, v jejich snaze o odstranění rasismu, útlaku a za spolupráci a mír. Nikoli hegemonismus a agresivita, ale  spolupráce bez rozdílů národnosti nebo vyznání je jedinou nadějí pro mírovou budoucnost!

Autor: 
JUDr. Stanislav Grospič, místopředseda  KSČM, předseda OS ČMS