Vostrá trvá na požadavku KSČM nezvyšovat rozpočet armády

20. 10. 2020

Předsedkyně sněmovního rozpočtového výboru Miloslava Vostrá (KSČM) trvá na tom, že rozpočet ministerstva obrany na příští rok by neměl vzrůst o deset miliard korun proti letošnímu, jak o tom v pondělí rozhodla vláda při hlasování o státním rozpočtu na rok 2021. Jak hlasovat, doporučí poslancům KSČM širší vedení. Vostrá osobně zvažuje, zda by kvůli investicím do armádních nákupů neměla Sněmovna vládě návrh vrátit k přepracování.

Pokud vláda předloží návrh zákona o státním rozpočtu do Sněmovny podle pravidel do konce října, sněmovní rozpočtový výbor se jím začne zabývat 4. listopadu, uvedla Vostrá. Ústřední výbor strany se nicméně má sejít 14. listopadu.

"Já upřednostňuji spíše lidi před nákupem různých děl. Pro mne, pokud nedojde k nějaké úpravě tak, jak jsem požadovali, začíná být tento návrh zákona nepřijatelný a opravdu zvažuji návrh na jeho vrácení vládě k přepracování," uvedla. Zmíněných deset miliard by podle ní mělo zůstat ve vládní rozpočtové rezervě pro potřeby státu v boji proti epidemii koronaviru.

Miloslava Vostrá o tom mluvila i v české televizi, záznam je na FB KSČM - https://business.facebook.com/komunistickastranacechamoravy/videos/76549...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Česká televize