Koho budu volit

19. 9. 2020

Opět se blíží volby a jsou, jako obvykle pro Ty, kteří se ucházejí o přízeň občanů časem slibů, kterými nelze zarmoutit. Myslím, že není správné dávat plané sliby, ale hodnoty dnešní společnosti a zejména pravice, mimo jiné i pirátů, nám tuto pseudo kulturu přináší.  Ty nadcházející krajské a senátní v letošním roce mají přidanou v tomto nepřeberném množství slibů navíc poněkud odlišnou. Řadě politických stran a hnutí docházejí věcné argumenty a tak se soustřeďují na šíření často nenávisti překračující hranice lidské důstojnosti. Vzpomeňme se třeba jen na vše co se dělo a vlastně stále děje kolem 75 výročí osvobození naší vlasti od nacistické okupace.

Chtěl bych se však spolu s Vámi občany našeho Středočeského kraje zamyslet nad jinou příkladnou věcí. V roce 2017 se po krajských volbách ve Středočeském kraji zformovala pravicová koalice. Pánové Rakušan a Kupka za asistence ANO okamžitě zrušili vše, čeho komunističtí zastupitelé dosáhli. Bez skrupulí zrušili např. žákovské i seniorské jízdné, pustili se do krajských nemocnic, šetřit chtěli na službách sociálních pro seniory. Koalice se pro řevnivost a neschopnost, kdo si utrhne víc z krajského koláče, rozpadla a KSČM byla přizvána k podpoře koalice ANO a sociálních demokratů. Základem bylo sedem podmínek vedoucích znovu k obnově nejen žákovského a seniorského jízdného, ale také výrazné podpoře krajských nemocnic, dostupnosti veřejné dopravy. Jediná železniční trať nebyla zrušena a objem služeb vzrostl, postupně se celá integrovala. Investovalo se do sociálních služeb, kultury. Zabránilo se zrušení gymnázii v Čelákovicích, středních škol v Českém Brodě a Jílovém u Prahy. Výrazně se dbá na ochranu zemědělské a lesní půdy i ochranu vodních zdrojů. Stranou není ani oblast kultury, kde byl odveden velký kus práce.

Je to zkrátka stejné jak ve „velké“ parlamentní politice. Bez hlasů KSČM by nebylo jednoho sociálního opatření, ani valorizace důchodů. Pravice ani Piráti to primárně nepotřebují a ANO se točí podle toho, koho potřebuje.

Budu volit KSČM. Budu ji volit protože je to pro mě záruka, že se náš kraj bude dále rozvíjet ve prospěch nás jeho občanů. Měla by mít své místo i v Senátu, aby řadu pro lidi dobrých věcí tato komora Parlamentu z pravicové zášti stále neshazovala ze stolu. Možná to cítím i jako odborář, pro něž pracující nejsou jen frází. Cítíte-li to podobně, podpořte kandidáty KSČM do krajského zastupitelstva i Senátu.

S úctou k Vám občanům a přáním lepší budoucnosti    

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.