AltInfo 22. 09. 2016

22. 9. 2016

Zdeněk Jandejsek: Potraviny se do Česka vozí za dumpingové ceny. Z malé firmy na chov a zpracování králíků vybudoval Zdeněk Jandejsek jednu z největších zemědělskopotravinářských skupin v Česku. Po čtvrt století existence firmy Rabbit Trhový Štěpánov s obratem sedm miliard se ale na současný stav svého oboru dívá skepticky: „České zemědělství a potravinářství je v nejhorším stavu, v jakém kdy bylo. Obor se dostal do obrovské stagnace a poklesu,“ říká rezolutně. Více na:

Podrobmě: http://zpravy.e15.cz/byznys/zemedelstvi/zdenek-jandejsek-potraviny-se-do-ceska-vozi-za-dumpingove-ceny-1322201#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

 

A to nebylo všechno: Po projevu před celým světem Zeman nasypal v soukromí další perly. Třeba i o Alexandru Vondrovi. Mise českého prezidenta v New Yorku je u konce. Ve středu večer vyzval Miloš Zeman na půdě OSN s konkrétními návrhy ke zničení tzv. Islámského státu. Těsně před odletem zpět do Prahy vše zhodnotil pro novináře ze svého doprovodu. ParlamentníListy.cz byly u toho. Zeman také prozradil pasáž, kterou „se zdvořilostí sobě vlastní“ nakonec z projevu v OSN vynechal.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/A-to-nebylo-vsechno-Po-projevu-pred-celym-svetem-Zeman-nasypal-v-soukromi-dalsi-perly-Treba-i-o-Alexandru-Vondrovi-454850

 

Další summit EU bez hmatatelných výsledků. V pátek se konal bratislavský summit lídrů Evropské unie. Nic vyloženě závratného nepřinesl. Znovu jsme si mohli vyslechnout mnoho prázdných frází a proklamací, ale nejpalčivější problém současné Evropy, a to řešení migrační krize, se dál neposunul, což někteří vrcholní účastníci i posléze potvrdili. Dozvěděli jsme se, že to problém je a že ho musíme řešit. To ale je snad každému už dva roky celkem jasné. Pokud bychom se zaměřili alespoň na nějaké výsledky celého summitu, tak bychom mohli zmínit, že se nepodařilo řešit, co udělat s nesmyslnými přistěhovaleckými kvótami a konečně se začalo mluvit o ochraně hranic a pomoci bezpečnostním složkám jednotlivých států v místech, odkud přichází největší proud běženců. V těchto tématech sehrál pozitivní roli především postoj východních zemí Evropské unie. Zatím jsme ale primárně u slov.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/sloupky/dalsi-summit-eu-bez-hmatatelnych-vysledku/

 

V zemi importovaných upírů. Zahraniční firmy si stěžují na nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Intuitivně jsem vycítil, že tam nikdo nechce otročit za mrzký peníz a zkracovat si tak aktivní život. Abych si své pocity ověřil, odepsal jsem do japonských firem a dostal pozvání k pohovoru na pozici inženýr kvality.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/v-zemi-importovanych-upiru.html

 

Největší šmejd. O2 ČR je pro Petra Kellnera totéž co Čapí hnízdo pro Andreje Babiše. Jen málo lidí chápe, jak Babiš převzal Petrimex, Lovochemii nebo Kostelecké uzeniny, ale všichni chápou, jak obešel zákon, aby získal padesátimilionovou dotaci na svůj nejlepší nápad.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/nejvetsi-smejd.html

 

Čáslavská prý vychovala syna, který nenáviděl otce. Ani po její smrti není klid: Sestry Josefa Odložila se nám svěřily s čerstvým zážitkem. „Čáslavská si před smrtí objednala svou zádušní mši: I pro tyrana Odložila. Chtěla smíření.“ „Biskup Malý sloužil bohoslužbu za usmíření Čáslavské s Odložilem.“ Tak zněly titulky článků, které zveřejnily některé české zpravodajské weby právě dnes. Jenže deníky zamlčely, že na tuto mši nepřišly sestry Josefa Odložila. Proč? Na to se ParlamentníListy.cz otázaly jedné z nich. „My jsme byly pozvané, chtěly jsme jít, ale pak nám přišla esemeska, která všechno změnila,“ řekla překvapivě Miloslava Ševčíková ParlamentnímListům.cz. „My jsme tam se sestrou nebyly proto, neboť Martin napřed slíbil, že očistí jméno svého otce, tedy našeho bratra, že není opilec, násilník a že svou rodinu nikdy nebil. Takže to vypadalo, že tam vystoupí a dá nějaké prohlášení – třeba přes média – ale těsně před mší nám poslal esemesku, že bohoslužba bude jen rozloučením s jeho maminkou, tedy že tomu bude nakonec jinak. Prý tam nechce smrt svého otce vůbec otevírat,“ uvedla k dotazu Miloslava Ševčíková.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Caslavska-pry-vychovala-syna-ktery-nenavidel-otce-Ani-po-jeji-smrti-neni-klid-Sestry-Josefa-Odlozila-se-nam-sverily-s-cerstvym-zazitkem-454788

 

Vláda schválila rozpočet na příští rok, koruna zůstává v klidu. V regionu dnes žádná data publikována nebudou, dočkáme se pouze zveřejnění záznamu z posledního jednání bankovní rady polské centrální banky.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/vlada-schvalila-rozpocet-na-pristi-rok-koruna-zustava-v-klidu/

 

Prolhaní novináři? Tereza Spencerová o Zemanově nočním projevu, vyhořelých náklaďácích v Sýrii a Hillary Clintonové. OKNO DO SVĚTA TEREZY SPENCEROVÉ. Už i západní mediální mainstream uznává, že ne za všechno v Sýrii může Asad a Rusové. Čeští novináři k tomu zatím nedošli, naznačuje editorka Literárních novin a analytička Tereza Spencerová. V rámci svého pravidelného shrnutí týdenních událostí se věnuje též čerstvému projevu Miloše Zemana v OSN, zdravotnímu stavu Hillary Clintonové či skutečným důvodům, proč nás trápí islámský terorismus.

Chtěli, nechtěli? Nevím, proč by po pěti letech syrské války, do níž Barack Obama důsledně odmítal vstoupit přímo, zničehonic změnil názor a snažil se rozpoutat konflikt se syrským režimem, a tím pádem i s Ruskem, Íránem a tak dál. Podle mého – a hysterická reakce paní Powerové v Radě bezpečnosti OSN by tomu napovídala – se USA prostě nechaly nachytat svými „umírněnými“ teroristy. Nějaký jejich návodčí, který zcela jistě prošel kurzy CIA, nahlásil jakési parametry a americké letectvo zaútočilo. Fakt, že pozabíjeli stovku syrských vojáků, a nikoli bojovníků Daeše, je pro džihád vítězstvím. Podařilo se jim Ameriku, která se z pohledu džihádu „paktuje s Ruskem, a tím pádem i Asadem“, totálně zdiskreditovat a současně prokázali, že je Pentagon v Sýrii zcela „slepý“ a lze ho vést „za ručičku“. Pro „supervelmoc“ je to ostuda. 

Je zvláštní, že mluvíte o vybombardovaném konvoji, zatímco na všech možných záběrech jsou vidět prostě jen vypálené náklaďáky, z jejichž korb zmizelo zboží – kdyby byly zasaženy bombou, železná kostra vozu by musela být zničená, ony ale drží tvar. A nejspíš by se našly alespoň zbytky nákladu, ale všude jsou jen vypálená auta bez jakýchkoli známek, že by vůbec něco převážela. Nevěřím sice ruskému tvrzení, že o trase humanitárního konvoje nemělo ani tušení, ale na druhou stranu předpokládám, že v dohledné době se ona humanitární pomoc objeví na černém trhu, ať už v Sýrii, nebo v Turecku, a tím se celá záležitost jaksi vyjasní. Vlastně nejlegračnější na tomto „příběhu“ je skutečnost, že zatímco USA svůj masakr syrských vojáků – podotýkám, že USA v Sýrii bojují zcela ilegálně – vydávají za „omyl“, „nálet“ na humanitární konvoj, který ovšem popírá už i OSN, se vydává za cílený a zaměrný. My muzikanti, ale oni…! 

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Prolhani-novinari-Tereza-Spencerova-o-Zemanove-nocnim-projevu-vyhorelych-nakladacich-v-Syrii-a-Hillary-Clintonove-454858

 

Donald Trump a Federální rezervní systém. Útoky na politiku hlavy Federálního rezervního systému (FED) Janet Yellenové, která je u kormidla americké centrální banky již více než dva a půl roku, se staly součástí předvolební rétoriky Donalda Trumpa. Na základní sazbě amerického Federálního rezervního systému závisí výše úrokových sazeb na aktivní i pasivní operace amerických bank, úrokové sazby amerických státních cenných papírů, úrokové sazby pro všechny finanční nástroje. Vzhledem k tomu, že USA je centrem světového finančního systému, tyto sazby určují intenzitu a směr peněžních toků ve světě. V konečném důsledku mají vliv na směnné kurzy amerického dolaru a ostatních měn.

Podrobně: http://www.zvedavec.org/komentare/2016/09/7031-donald-trump-a-federalni-rezervni-system.htm

 

Do nejnovější bojové lodi USA za 4 miliardy dolarů teče voda! Americké námořnictvo prožívá docela trapnou blamáž. Nejnovější válečná loď amerického námořnictva torpédoborec USS Zumwalt, nemohla vyplout na moře kvůli průsaku vody.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/do-nejnovejsi-bojove-lodi-usa-za-4-miliardy-dolaru-tece-voda/

 

WSJ: NATO odmítlo návrh Ruska na bezpečné lety nad Pobaltím. Severoatlantická aliance odmítla návrh Ruska na bezpečné lety nad Pobaltím předpokládající, že všechna vojenská letadla musí létat se zapnutými transpondéry, uvádějí noviny The Wall Street Journal.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svetovytisk/20160921/3859092/nato-rusko-bezpecne-lety-pobalti.html

 

Vy zlobiví Enderáci! Nechtějí uprchlíky a volí ošklivé strany, proto dostali lidé z východního Německa vynadáno. Volební úspěchy AfD ve východních regionech Německa inspirovaly vládu ke zveřejnění zprávy, podle které by mohla rostoucí xenofobie a extremismus ohrozit mír i ekonomický vývoj ve východních regionech Německa. Nikoli paralelní společnost, salafisté či stovky tisíc uprchlíků bez dokumentů, ale „xenofobie a pravicový extremismus“ je podle vlády kancléřky největším problémem současného Německa. Jak uvádí britský deník Daily Mail, vláda ve své zprávě vyzývá německou společnost, aby vyjádřila silnější odpor vůči protiuprchlickým hnutím a jejich aktivitám. Hranice mezi standardními protesty a agitacemi krajně pravicových hnutí se dle vlády stírají.

Podrobně: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vy-zlobivi-Enderaci-Nechteji-uprchliky-a-voli-osklive-strany-proto-dostali-lide-z-vychodniho-Nemecka-vynadano-454853

 

Koluje po internetu: Slyšíme poslední sloku Ódy na radost: Rekviem za zbabělost! V roce 1918 měla Československá republika svou modlu T. G. Masaryka. V roce 1989 si našla další ikonu, Václava Havla. Dnes už jen pán Bůh ví, co v jeho projevech a činech byla romantická vize a co záměrná lež. Nebo vizionářská lež, či lživá vize. Každému z té doby zůstalo v paměti něco jiného. Na co dnes vzpomínají rodiče tehdy osmiměsíční holčičky ležící na dětském oddělení na Bulovce, kterou po populistické amnestii znásilnil a zavraždil právě propuštěný pedofilní recidivista. Jaký měli tehdy pocit skuteční čeští uprchlíci ze Sudet, když se v roce 1990 omlouval sudetským Němcům, že jejich poválečný odsun „považuje za hluboce nemorální čin“. Již nikdy nevstoupíme do žádného paktu. A v listu The New York Times z listopadu 1993 horoval pro vstup Česka do NATO a dokonce nehorázně tvrdil , že “NATO není nepřítel Ruska, ale jeho partner a přibližování jeho hranic k Rusku není přibližováním nepřítele, ale naopak přibližováním pásma demokracie a prosperity“. Pak 29.dubna 1999 pro francouzský deník Le Monde prohlásil „nálety, bomby, ty nebyly vyvolány ze zištných zájmů. Jejich povaha je výlučně humanitární“. Kolik “politiků” se již posralo blahem, že jejich profesionální i lidská nedostatečnost dnes září ve světle reflektorů.

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/koluje-po-internetu-slysime-posledni.html

 

Německá kriminálka varuje před násilím ve volebním roce 2017. Spolkový kriminální úřad (BKA) varuje před stupňováním politicky motivovaného násilí ve volebním roce 2017.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/nemecka-kriminalka-varuje-pred-nasilim-ve-volebnim-roce-2017/

 

Německá vláda nepotvrdila údaje USA o bombardování humanitárního konvoje OSN ze vzduchu. Berlín nemá k dispozici potvrzenou informaci o tom, kdo je zodpovědný za útok na humanitární konvoj v Sýrii. Prohlásila to zástupkyně oficiálního mluvčího německé vlády Ulrike Demmerová. Politička se zdržela použití termínu „bombardování“ a označila incident za „útok“.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160921/3859166/nemecka-vlada-konvoj-osn-vzduch.html

 

Zabití Syřanů a zničení konvoje už Spojeným státům neprochází. Bažina je pohlcuje. S tím, jak se stává stále zřejmějším, že „humanitární konvoj OSN“ v Sýrii zažehly pod falešnou vlajkou Spojené státy – aby vinu svalily na Rusko a Sýrii a odvedly pozornost od povraždění bezmála stovky syrských vojáků – je také stále zřejmější další věc: doby, kdy podobné zločiny hegemonům automaticky procházely, jsou pryč. „Útok na humanitární konvoj OSN“ přišel nedlouho po ilegálním (protiprávním, zločinném) narušení vzdušného prostoru Sýrie a ilegálním (protiprávním, zločinném) bombardování pozic legitimní syrské armády. Měl splnit funkci té nejtěžší informační munice v prováděném úderu proti Rusku, s dominantním zapojením „humanitárního“ aspektu. Právě zde, jak známo, je totiž skutečná úloha takzvaně humanitárních organizací podporovaných americkou administrativou a až neskutečně rozrostlou sítí neziskovek Sorosova Open Society Foundation. Zde byla opětovně aktivována organizace Syrská civilní obrana, takzvané Bílé přilby, nikoliv náhodou až nechutně glorifikovaná Českou televizí („Bílé přilby pomáhají v Sýrii – zadarmo, dobrovolně, i za cenu vlastního života“). Rusové byli evidentně velmi dobře připraveni; měli dostatek informací a účinnou defenzívu postavili na velmi jednoduchých věcných argumentech – mj. na průkazné znalosti povahy fyzických škod, nezpůsobených masivním úderem frontových bombardérů Su-24, a také na „vystopování“ pohybu amerických průzkumných a úderných prostředků v inkriminovaném místě. Celé toto dějství protiruské informační války může mít historický význam. Američanům totiž zcela selhalo to nejdůležitější: faktor přesvědčivosti. A to takovým způsobem, že i vždy loajální korporátní média jsou nucena být v přenosu Pentagonem vypouštěných informací velmi opatrná. Totiž v obchodním zájmu. Důvěryhodnost mainstreamových médií jde tak rychle dolů, že jejich majitele – globální nebo lokální oligarchy, prostě nenažrance – už musí strašit červená čísla ve výsledovkách. Čímž se vracíme k otázce, proč jsou mainstreamová média, korporátní i ta takzvaně veřejnoprávní, tentokrát poněkud opatrná. Odpověď vnesla do svých komentářů celá řada bystrých čtenářů v diskusi pod článkem nadepsaným „Letadla? Ne, děla. USA a Rusko se přou, kdo rozstřílel humanitární konvoj“. Jako tento:

Podrobně: http://www.novarepublika.cz/2016/09/zabiti-syranu-zniceni-konvoje-uz.html

 

Biden varoval Ukrajinu před rizikem zrušení sankcí EU vůči Rusku! Ukrajina by měla plnit své sliby a provést politické a hospodářské reformy, jinak může Evropská unie zrušit sankce proti Rusku, varoval americký viceprezident Joe Biden.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/biden-varoval-ukrajinu-pred-rizikem-zruseni-sankci-eu-vuci-rusku/

 

Na MZV RF označili Kerryho projev v Radě bezpečnosti OSN za show. Projev ministra zahraničí USA Johna Kerryho v Radě bezpečnosti OSN – to byla show, nebyla v něm žádná fakta, prohlásila oficiální mluvčí MZV RF Marie Zacharovová.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/svet/20160921/3860932/mzv-rf-kerry-projev-show.html

 

V Polsku se líhnou plány na novou vojenskou alianci proti Rusku. V obavě před „agresivní" zahraniční politikou Moskvy, se východoevropské země stále více snaží promýšlet potřebu nového bloku, který by je chránil před „imperialismem" Ruska, píše Tages-Anzeiger.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/v-polsku-se-lihnou-plany-na-novou-vojenskou-alianci-proti-rusku/

 

Bývalý generální tajemník NATO vyzval USA, aby se staly „světovým četníkem“. Bývalý generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen vyzval USA, aby se staly „světovým četníkem”, aby mohly „za sebou vést svobodný svět” a stát proti Rusku.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/nazory/20160921/3859778/tajemnik-nato-usa-svetovy-cetnik.html

 

Bývalí členové CDU: Merkelová je mimo realitu, žije ve skleněné věži! Angela Merkelová ztratila kontakt s realitou a její politika se skládá z "protekce, chamtivostï, pokrytectví a zase pokrytectví." Tyto a podobné výroky lze nalézt na webové stránce "CDU - je čas jít". Na první pohled je vidět roztrpčení bývalých členů CDU. Odráží zklamání  z politiky Merkelové, která udržuje svou politiku "šílenství" a mají strach, že Německo s touto politikou "spojí svůj osud". Posun v politickém levém spektru je kritizován. A samozřejmě "podlézavost islámu nebo jeho organizacím" a "arogance vůči zemím východní Evropy."

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/byvali-clenove-cdu-merkelova-je-mimo-realitu-zije-ve-sklenene-vezi/

 

Americký generál: RF působí v regionech, kde ji neviděli 20 let. Rusko stupňuje vojenskou moc a působí nyní ve světových regionech, kde ho neviděli už více než 20 let, prohlásil ve středu náčelník Výborů náčelníků štábů OS USA generál Joseph F. Dunford.

Podrobně: https://cz.sputniknews.com/nazory/20160921/3859510/americky-general-rf-regiony-20.html

 

Fed připravil trh na zvýšení dolarových sazeb ještě v letošním. Přes lehce slabší americká data, která nám ekonomický kalendář v posledních dnech a týdnech přinášel, Fed včera podle očekávání ohodnotil rizika pro nejbližší období jako vyrovnaná a podpořil tak očekávání zvýšení dolarových sazeb ještě do konce letošního roku.

Podrobně: http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/byznys/fed-pripravil-trh-na-zvyseni-dolarovych-sazeb-jeste-v-letosnim-roce/

 

Autor: 
Oddělení pro komunikaci ÚV KSČM
Zdroj: 
Oddělení pro komunikaci ÚV KSČM

Články

.