Konečná: Všichni chceme, aby se epidemie covid znovu nerozšířila, ale mohly by s námi zodpovědné orgány jednat jako s dospělými lidmi

18. 7. 2020

Europoslankyně za KSČM a místopředsedkyně strany Kateřina Konečná byla v pátek 17. července hostem pořadu ČT24 Události, komentáře. Diskutovala s poslankyní EP za hnutí ANO Ditou Charanzovou a poslancem EP za TOP 09 Jiřím Pospíšilem mj o jednání o fondu obnovy kvůli pandemii koronaviru, ale také o větších omezeních v Moravskoslezském kraji.

"Pro mě je vždy zdraví na prvním místě a rozhodně nezpochybňuju rozhodnutí hygieniků o opatřeních v Moravskoslezském kraji. Co se mi ale rozhodně nelíbí je způsob, jakým se to lidé dozvěděli - pan ministr zdravotnictví věděl dva dny dopředu (od středy), že se chystají. Proč o tom tedy nemohli být informováni i obyvatelé Moravskoslezského kraje❓ Od konce května se ví, že počet případů v kraji roste, také většina dalších případu má souvislost s tzv. pendlery. Povinný test musí mít pendleři až nyní a hygiena u nás z minuty na minutu vyhlásí “preventivní” opatření, které omezí život v celém kraji, každého z nás .... tak něják nevím z extrému do extrému... všichni chceme, aby se epidemie covid znovu nerozšířila, ale mohly by s námi zodpovědné orgány jednat jako s dospělými lidmi," napsala na svém facebookovém proiflu.

Záznam na FB - https://www.facebook.com/watch/?v=564187747796935

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
ČT24