Matušovská: Bylo tam selhání lidského faktoru, to my jako politici nemůžeme ovlivnit

15. 7. 2020

Na českých železnicích zažíváme černý červenec. Před pár dny při neštěstí u Perninku na Karlovarsku zemřeli dva lidé. V úterý zemřel při další nehodě na trati mezi Českým Brodem a Úvalystrojvedoucí. Víc než tři desítky lidí se při tomto neštěstí zranily. Ministr Havlíček slibuje, že zabezpečí přejezdy. „Tenhleten rok uděláme řádově 140 přejezdů a v příštím roce 170 přejezdů,“ zaznělo z úst ministra v úterních Událostech, komentářích ČT.

Opoziční politici mluví o selhání ministra, který má na starosti dva důležité resorty, ministrstvo průmyslu a obchodu a ministerstvo dopravy. Podle posledních zpráv byl ale na vině na trati u Brodu pravděpodobně strojvedoucí, nikoli technická závada.

"Bylo tam selhání lidského faktoru, to my jako politici nemůžeme ovlivnit. Čeká nás v současné době v Poslanecké sněmovně zákon o drahách, ale ta největší práce bude teď na ministerstvu dopravy a na řediteli Českých drah," řekla v České televizi poslankyně KSČM a členka podvýboru pro dopravu Květa Matušovská.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
ČT24