I Ježíšek je potřeba, a to nejen o Vánocích

24. 6. 2020

Když trochu zavzpomínáme na dobu vlád pravice a vedoucí roli ODS, můžeme zjistit, že s nadělováním »dárečků« kamarádům a do vlastní kapsy neměli žádný problém. Podivné prodeje pod cenou a privatizace byly Ježíškem zcela devastujícím naši republiku i občany. Zmizely v nenávratnu dosud prosperující podniky a lidé skončili bez práce. Jenže tato skutečnost se Petru Fialovi do krámu nehodí. Předseda ODS už jaksi pozapomněl, že někteří eskamotéři privatizační éry v řadách ODS dodnes fungují.

Premiér prý přinesl lidem nadílku, a ta zvyšuje schodek státního rozpočtu. Jenže tato dnešní vláda nic neprivatizuje a je pod drobnohledem veřejnosti, která žádá informace, kam peníze směřují. Toto striktně požaduje i Komunistická strana Čech a Moravy.

Pandemie koronaviru nemá v naší historii obdoby, ničila zdraví, ale i ekonomiku. Následky budou dlouhodobé. Pomoc ze strany státu lidem a firmám je v naprostém pořádku. Nikdo neměl s atakem pandemie takového rozsahu zkušenost. Jistě mohlo dojít k pochybení, ale v celkovém pohledu byl tento stav zvládnut. Podpora, kterou dnes vláda poskytuje lidem i firmám, rozhodně není Ježíšek, ale nezbytná nutnost, to by si měl předseda ODS Petr Fiala uvědomit.

Autor: 
Pavel KOVÁČIK, předseda poslaneckého klubu KSČM

Články

.