M. Vostrá: Je dobré zapřemýšlet

6. 9. 2016

V poslední době slyšíme ze všech stran, jak vypadají před krajskými volbami průzkumy preferencí, které nám předkládají jednotlivé agentury. Vzorek dotazovaných obyvatel se pohybuje od pětiset do tisíce občanů a samozřejmě záleží, v kterém městě v dotčeném kraji je tento průzkum realizován. Snad tím, kdo tyto průzkumy považoval doslova za modlu, byl Jiří Paroubek. Ani s marťany se mu nepovedlo nakonec předpokládané preference získat.

Místo řešení preferencí je lepší věnovat se kampani v ulicích českých, moravských a slezských obcí a měst, naslouchat pečlivě názorům občanů a snažit se prosazovat takový program, který je reálný a dokáže pomoci těm, kteří si pomoc opravdu zaslouží. V dnešní hektické době často mnozí zapomínají, že zdánlivě malé problémy mohou zničit lidský život, a pokud se nám podaří pomoci, je to tou nejlepší devízou, kterou můžeme nabídnout.

KSČM nikdy neprovozovala a neprovozuje bombastické volební kampaně. Spíše se snažíme soustavně pracovat a beze zbytku naplňovat volební programy. Krajské a senátní volby jsou doslova za pár dnů, proto se přimlouvám, abychom byli co nejvíce mezi lidmi, vnímali problémy jak jednotlivců, tak obcí a měst, neboť mnohé z nich jsou dlouhodobě odsouvány a neřešeny. Často jsme atakováni různými pseudo-kauzami, které mají pomoci k lepšímu výsledku voleb.

Slušnost a serióznost jsou tím, co by mělo politika provázet každý den. Nikdy bychom neměli šířit neověřené informace a snažit se tak získat prospěch pro sebe. Žádný průzkum nedokáže přesně určit, jak dopadne rozhodování občanů. Právě jejich účast u volebních uren je to jediné, co dá pravdivý obraz o tom, komu rozhodli dát svoji důvěru. Já věřím, že se budou rozhodovat velmi pečlivě.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.