M. Vostrá: Chceme život bez obav

24. 8. 2016

Rozhodně není okurková sezóna, pořád se něco děje. Bohužel jde o věci, které bychom raději neviděli. Pražský magistrát prý postihne svého úředníka za povolení simulace útoků islámských teroristů na Staroměstském náměstí v Praze s maketami zbraní a zvukem střelby. Úředník, který tento happening a jeho scénář povolil, patrně hodně nedomyslel, že vyvolaná panika mohla způsobit katastrofu při vědomí, jak právě Staroměstské náměstí je navštěvováno. Ani to, že se před domem jihlavského státního zástupce v pondělí objevil vojenský granát, není možné pominout.

Policisté prověřují vše, co mohlo vést k takovémuto ataku na člověka, který ve funkci státního zástupce řádně vykonává svoji práci. Mohlo dojít k ohrožení jeho, jeho rodiny či kolemjdoucích. Postupně a jistě jsme se „zmodernizovali“ a přibližujeme se tolik některými politiky vítané západní kultuře. Je třeba si uvědomit, že jsme malou zemí ve středu Evropy a válečných hrůz jsme si v minulosti užili dost. Dnešní doba by naopak měla přinášet pokoj a klid a veškeré rozdílné názory by měly být řešeny pouze diskusí.

Násilí a zbraně jsou to, co naši občané opravdu odmítají. A právě proto si myslím, že bezpečnostní kontroly na Pražském hradě jsou zcela na místě. Vždyť stejná opatření můžeme registrovat ve Francii, Itálii a mnoha dalších zemích. Život je to nejcennější, co máme, tak buďme vděčni za každý počin, který naši bezpečnost zajišťuje.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.