Předseda KSČM Vojtěch Filip přijal delegaci z Vietnamu

23. 10. 2019

Předseda KSČM a místopředseda PS PČR Vojtěch Filip přijal spolu s dalšími členy vedení strany, delegaci Vietnamské socialistické republiky, vedené členem politbyra a stálého sekretariátu Ústředního výboru KSV Tran Quoc Vuonga.

Delegace byla pozvána k návštěvě České republiky předsedou ÚV KSČM. Obě strany shodně konstatovaly, že mezistátní i stranické styky mají vysokou a přátelskou úroveň a na obou stranách je velký zájem o jejich další rozvoj, zejména v ekonomické oblasti.

Vedoucího vietnamské delegace doprovázeli, kromě jiného, náměstek ministra zahraničních věcí, náměstek ministra zahraničního obchodu, náměstek ministra obrany a zástupce náčelníka generálního štábu a další vysoce postavení představitelé Komunistické strany Vietnamu a státu Vietnam.

Delegace se během návštěvy České republiky setkala také s předsedou ČSSD, místopředsedou vlády a ministrem vnitra Janem Hamáčkem, ministrem průmyslu a obchodu ČR a místopředsedou vlády Karlem Havlíčkem a dalšími oficiálními představiteli České republiky.

V rámci pobytu navštívila vietnamská delegace i Plzeňský kraj a setkala se kromě jiného s primátorem Plzně Martinem Baxou.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.