Šlapejte s námi!

25. 7. 2016

V Chlumíně na Mělnicku o víkendu končila cyklistická solidární akce Rekord pro Adélku. 1000 km na vysokém kole v ní ujel Vladimír Veslo Vidim, aby podpořil sen hendikepované patnáctileté Adélky o cestě k moři.

„Akce startovala v Roztokách u Prahy, ještě ve čtvrtek tým dojel do Chlumína, kde na okruhu ubíral kilometry do zbylé tisícovky,“ upřesnil program radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek, který akci přišel společně s radní pro zdravotnictví Jiřinou Fialovou a představiteli obce Chlumín podpořit.

Po celý pátek zněla na hřišti hudba a lidé mohli fandit, debatovat nebo se přímo do akce zapojit. Program oživil i průlet letadla, show modelářů s vrtulníky nebo soutěže a v neděli i cirkus Jung.

V sobotu probíhaly i sportovní turnaje pro veřejnost.

Adélka Kosová z Roztok u Prahy, která do Chlumína s doprovodem také přijela, trpí od narození spinální muskulární atrofií a na splnění jejího snu – dostat se k moři - přispěli na místě i další spoluobčané.


  • Vladimír Vidim je roztocký zámečník a cyklista, který se již 25 let specializuje i na výrobky související s cyklistikou.
Zdroj: 
Tiskové oddělení Krajského úřadu Středočeského kraje

Články

.