Hraničtí uctili památku Mistra Jana Husa

6. 7. 2016

Ve středu 6. července se v sadech Čs. legií v Hranicích na Moravě sešli občané města i okolí na vzpomínkové akci k 601. výročí upálení Mistra Jana Husa, kterou pořádala Městská rada KSČM. 

Na úvod poslanec Josef Nekl a předseda MR KSČM Miroslav Raindl položili květiny k památníku Jana Husa. Miroslav Raindl i Josef Nekl ve svých vystoupeních zdůraznili odkaz Jan Husa pro dnešní dobu. Poslanec Nekl vyzvedl velikost Jana Husa jako myslitele, reformního duchovního a zastánce pravdy a jeho odkaz platný i pro dnešek. Římsko-katolická církev dosud nenaplnila odkaz Jana Husa. I dnes se její zájem soustředí na hromadění bohatství a přisluhování mocným. Zdůraznil, že skromnost, poctivost a pravdomluvnost chybí i dnešním představitelům státní moci a své poslání v nejvyšších vládních funkcích soustřeďují především na rozšiřování svých impérií mnohdy v miliardových hodnotách. Narážel tím především na činnost Andreje Babiše a jeho hnutí ANO.

Proto je nutné již v krajských volbách dát najevo, že populistické řeči, které tak libě zní lidem v uších nejsou podloženy konkrétními skutky a nejsou zárukou práce pro občany. Po skončení vzpomínkové akce poslanec Josef Nekl a zastupitelé Hranic Miroslav Raindl a Ivan Sumara hovořili s občany o konkrétním dění v Hranicích a na Hranicku.

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM