Trocha hořkého humoru k únoru 1948: Jaká je informovanost mladých lidí...

28. 2. 2018

Parlamentní listy shrnuly reportáž České televize Jihozápad, jejímž obsahem byla anketa mezi mladými lidmi na otázku "víte, co se stalo 25. února 1948"? 

Odpovědi a úroveň informovanosti mladé generace posuďte sami...

 

To je pecka: ČT odvysílala o „Vítězném únoru“ něco, z čeho se zblázníte smíchy, zde je VIDEO

Česká televize Jihozápad přinesla sestřih ankety, kde se redaktoři ČT ptali v ulicích mezi studenty, co se stalo v únoru 1948 a čemu se říká Vítězný únor. Odpovědi byly často značně úsměvné. Pouze tři studenti z celkově třinácti oslovených odpověděli správně. Některé odpovědi se můžete dočíst níže.

„Věděl byste, co se stalo 25. února 1948?“ ptá se redaktor studenta, který jednoslovně odpovídá: „Nevěděl.“ „Říká vám něco Vítězný únor?“ ptá se dále.

Odpověď byla v podobném duchu: „Neříká vůbec,“ řekl. „Někdo vyhrál,“ myslí si jeden z dalších studentů. Pro některé má Vítězný únor dokonce souvislost s olympiádou. „Jo, to bylo něco s olympiádou, že jo,“ pronesl.

„Slyšel jsem něco takového, ale sám pořádně nevím,“ uvedl v anketě pro ČT další mladík. Jedna z oslovených slečen pak přehodila otázku zpět na redaktora. „Nevím. Vy byste to věděl, kdybyste to neměl naštudované,“ ptá se s úsměvem. Padaly také tipy, že má tzv. Vítězný únor něco společného s Němci. Jeden z dalších oslovených na výzvu moderátora zkusil zapřemýšlet. „Zapřemýšlím, ale mám tolik starostí, že si nemůžu vzpomenout,“ odpověděl. Mladá slečna, která rovněž nemá představu o tom, co znamenal Únor 1948, se snaží omlouvat neznalost historie svým věkem. Podle svých slov je příliš mladá.

Článek Parlamentních listů zde.

Autor: 
Parlamentnilisty.cz a ČT Jihozápad
Zdroj: 
Parlamentnilisty.cz a ČT Jihozápad

Články

.